'hoşgörü' namazı | " /> 'hoşgörü' namazı | "/>

En Sıcak Konular

Önyargılara karşı 'hoşgörü' namazı

17 Ekim 2010 10:45 tsi
Önyargılara karşı 'hoşgörü' namazı
ABD'deki Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim yakma girişimi, cami protestoları ve son olarak bir TV programında sunucunun "Bütün teröristler Müslüman'dır" sözleri ile yükselen İslam karşıtlığına dur demek için Kongre önünde cuma namazı kıldı.

ABD'de, bir rahibin Kur'an-ı Kerim yakma girişimleri ve New York'ta İkiz Kuleler'in enkazının yakına cami yapılması tartışmalarıyla alevlenen İslam karşıtlığı, bir TV programında "Bütün teröristler Müslüman'dır" sözleriyle iyice tırmandı. Fox'taki sabah programı 'Fox&Friends'in sunucusu Brian Kilmeade'in, "11 Eylül'de bize saldıran bir grup insan vardı. Bu tek bir insan değildi, bir dindi. Bütün Müslümanlar terörist değildir, ancak bütün teröristler Müslüman'dır" sözleri Müslümanları ayağa kaldırdı. Los Angeles Times gazetesi haberi verirken, "Gerçek IRA, Parlayan Yol ya da Ku Klux Klan gibi örgütler Müslüman değil. Bazıları kürtaj kliniklerini havaya uçuruyor, bazıları çevre teröristleri, bazıları ise Hristiyan olduğunu iddia eden Timothy Mc Veigh gibi çılgın Amerikalılar" diyerek, yapılan yakıştırmanın ne kadar gerçek dışı olduğunu gösterdi.

600 MÜSLÜMAN SAF TUTTU

Muhafazakar çevreler ve medya kuruluşlarının, özellikle New York'a 11 Eylül saldırısında yıkılan İkiz Kuleler'in yerine inşaatı devam etmekte olan anıt ve müze yakınına cami yapılması girişimiyle İslam'ı hedef tahtasına koyması Müslüman toplumunu harekete geçirdi. Ülkede artan İslam karşıtlığına karşı bazı Müslüman toplulukların organizasyonuyla ABD'de yaşayan 600 kadar Müslüman, Kongre'nin önünde Cuma namazı kıldı.

"BİZİ GÖRMEZDEN GELMEYİN"

New York'taki cami tartışmalarında Müslümanlara ciddi haksızlıklar yapıldığını belirten İmam Abdul Malik, "Biz Amerikalıyız, Amerika bizimle güzelleşecek mesajını vermek için buradayız. Bizim çocuklarımız bu ülkede dünyaya geldi ve onlar ABD'nin geleceği olacaklar. ABD Kongresi de, Müslümanları yani bizi yani Amerikalıları görmezden gelemez, gelmemeli" dedi. "ABD'de Müslümanlara yönelik ayrımcılığı" eleştiren Müslümanlar, ABD Başkanı Barack Obama'dan "Müslümanların da başkanı olmasını" istedi.

yenişafak



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs