En Sıcak Konular

Erdoğan: Talimatı verdim, gereğini yapın

17 Ekim 2010 09:11 tsi
Erdoğan: Talimatı verdim, gereğini yapın
AK Parti'nin 16. Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Kızılcahamam'da başladı. Başbakan Erdoğan kampın açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi.

AK Parti'nin 16. Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Kızılcahamam'da başladı. Başbakan Erdoğan kampın açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi. "Cumhura ait olan hiçbir yer cumhura yasaklanamaz" diyerek resepsiyon tartışmalarına değiner Erdoğan, başörtüsü sorunu ile ilgili olarak ise "Bunu çözmek boynumuzun borcu" dedi.

CUMHURİYET'E AYKIRI

29 Ekim'de Cumhuriyet'in 87. yılının kutlanacağını hatırlatarak, "Birilerinin değil, belli zümrenin değil, cumhurun, yani halkın, yani 73 milyon aziz milletimizin cumhuriyetidir. Kürt'ün, Türk'ün, Alevi'nin, Çerkez'in, çoğunluğun olduğu kadar azınlığın cumhuriyetidir" diyen Erdoğan, sözü resepsiyon tartışmalarına getirerek, "Dolayısıyla cumhura ait olan hiçbir yer cumhura yasaklanamaz bunu böyle bilin. Birilerinin, biz cumhuru istediğimiz yere sokarız, istediğimiz yere sokmayız tavrı, anlayışı olamaz. Böyle bir anlayış, vicdanlara olduğu kadar cumhuriyetin kuruluş felsefesine de aykırıdır" ifadesini kullandı.

CHP'deki resepsiyon tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Biri çıkıyor bir başka, biri şöyle konuşuyor. Eskisi öyleydi bu değişmiştir diyorduk, bu da aynı. Grup başkanvekilleri açıklama yapıyor, gitmiyoruz diyor. Genel başkan çıkıyor, daha çok var diyor. Böyle bir tenakuz olur mu. Ana muhalefet partisinin lideri ve grup başkanvekili bunlar" dedi.

DEVRAN DEĞİŞİYOR

Erdoğan başörtüsü tartışmalarına değinerek, "İşte şimdi bu devran değişiyor. Onun için Türkiye her zaman söylüyorum ya o prangalarından kurtuluyor. Nice hayatlar karardı. Şimdi, 'Bazı açık kızlar okla giremeyecek, özgürlükleri kısıtlanacak, mahalle baskısı olacak, sivil diktatörlük olacak' diyorlar. Dikta sivillikle yan yana olmaz. Diktanın hangi sıfatla bir arada olabileceği belli" dedi.

Anayasa'nın 2. Maddesi'ndeki laiklik ilkesinin gerekçesini okuyarar burada laiklik dini inançların güvencesi olduğuna vurgu yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Benim ülkemde her insan istediği gibi giyinmeli, istediği gibi hareket etmeli. Başı örtülü olmayan hangi özgürlüklere sahipse başı örtülü olan da aynı özgürlüklere sahip olmalı. Hani nerede adalet. Bu düzelecek. Bunu düzeltmek bizim boynumuzun borcu" diye konuştu.

Erdoğan, başörtülü kızların Avrupa'da ve ABD'de gidip okuyabildiklerini belirterek, "Orada bulacaklar ama kendi ülkesinde bulamayacaklar. Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya. Olur mu böyle? Biz, tüzüklerle çarpışarak büyüdük. Başkaları tüzüklerle çarpışarak büyümesin. Biz yasakların gölgesinde büyüdük. Başkaları bu acıları yaşamasın. 73 milyonun inançlarına, kutsallarına, yaşam şartlarına saygı duyulsun istiyoruz. 73 milyonun yaşam tarzının, hakkının, hukukun teminatı biziz" dedi.

Başkanvekillerime talimatı verdim

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununu çözümüne yönelik sözlerini hatırlatarak, "Sorunu meydana taşıdı. Ben 'Bugünden tezi yok halledelim' dedim. Eğer samimiyseniz, dürüstseniz hemen talimatınızı verin, ben de talimatımı vereyim. Aynı şekilde MHP biz de varız diyor. BDP de katılacağını söylüyor, hep beraber bu işi halledelim. Grup başkanvekilleri arkadaşlarımıza buradan talimatımı verdim. CHP grup başkanvekilleriyle görüşün, onların da talimat alıp almadığını sorun. Onu da kamuoyuyla paylaşacağız. Laf üretme değil, iş üretme zamanındayız" dedi.

bugün



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,651 µs