En Sıcak Konular

Hükümet erken seçime gidiyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Hükümet erken seçime gidiyor! Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili tartışmalar Kasım ayında yapılacak genel seçimin üstünü örtüyordu. Ancak Çankaya tartışmaları zihinlerde bitirilmiş olmalı ki şimdi de erken seçim talebi ortaya atıldı. Üstelik bu talep hükümetten geliyor.

Aslında genel seçimere yönelik bu tartışmanın başlaması kaçınılmazdı. Çünkü Türkiye'nin her anlamda gelecek beş yılını yakından ilgilendiren ve 4 Kasım'da yapılması planlanan genel seçimler Cumhurbaşkanlığına kimin çıkacağı ile ilgili tartışmaların gölgesinde kalmıştı. Daha önce Başbakan tarafından ima edilen "erken seçim" talebi, artık hükümet kanadında açıkça konuşuluyor. Bunu Fatih Altaylı ve Taha Akyol'un yazısından anlayabiliyoruz.

İki köşe yazarına göre de hükümet kanadında seçimlerin temmuz ayına alınması ihtimali konuşuluyor. Hatta Bakan Babacan bu talebi açıkça dile getirmiş. Taha Akyol'un aktardığına göre, İstanbul'da bir grup gazeteciyle sohbet eden Babacan, "1 Ekim'den itibaren yeni Meclis'in yasama faaliyetine başlamasını sağlayacak şekilde genel seçimleri öne almalıyız" dedi. Babacan'ın verdiği bu tarih, temmuz sonu, ağustos başına tekabül ediyor.

Ağustos başı erken seçimler için uygun görünüyor. Zira, daha önce Başbakan'ın Ramazan ayı dolayısıyla erken seçimi Eylül öncesinde "aradan çıkarmak" istediği konuşuluyordu. Ancak Mayıs 16'ya kadar süreceği kesin olan Çankaya tartışmaları sonrası, Türkiye'nin iki ay içerisinde seçime nasıl gideceği soru işareti. AKP'nin uzun bir süredir seçime hazırlandığı da bilinen bir gerçek. Ancak muhalefetin buna hazır olup olmadığı soru işareti.

Eğer erken bir seçim olacaksa önümüzde çok kısa bir zaman olduğu muhakkak. Dolayısıyla hükümetin tam da bu zamanda bu tartışmayı başlatması normal görünüyor. Ancak bu isteğe, amansız yakalanan muhalefetin karşı çıkacağı kesin. Acaba hükümet Çankaya seçimlerine beş kala bu öneriyi ortaya atarak yeni bir gündem mi oluşturuyor? Hükümetin bir taşla bir çok kuş vurma amacı güttüğü kesin. Bu öneri sadece Çankaya tartışmalarını gölgesi altında bırakmaya yaramaz, ayrıca, eğer gerçekleşirse, seçime hazırlık yapmamış muhalefetin sağanaktan kaçarken doluya yakalanmasına sebep olur.

iyibilgi.com



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    6,601 µs