En Sıcak Konular

100 bin kişi Asya'dan Avrupa'ya koşacak

16 Ekim 2010 12:22 tsi
İstanbul'da her yıl uluslararası heyecan yaratan 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu yarın yapılacak.

Her yıl binlerce kişinin katıldığı, bu yıl da 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleşmesi beklenen organizasyon kapsamında düzenlenen, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde startı verilecek maraton ve 15 kilometre koşu saat 09.00'da, gişeler önünde startı verilecek tekerlekli sandalye yarışı saat 08.45'te, Altunizade Köprüsü altında startı verilecek çipli ve çipsiz 8 kilometrelik halk koşusu ise 09.30'da başlayacak.

ŞAMPİYONLAR YİNE YARIŞACAK 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nu erkeklerde son 2 yıldır kazanan Etiyopyalı Kasime Adilo Roba ile bayanlarda geçen yılın birincisi Etiyopyalı Bizunesh Urgesa, bu yıl da yarışacak.

Kenyalı Vincent Kiplaat, Etiyopyalı Girma Asefa ve Rus sporcu Sergey Rybin, maratonda iddialı isimler arasında gösteriliyor.

Organizasyona katılacak dünya kros şampiyonu Kenyalı Emily Chebet yarı maratonda mücadele edecek.

TOPLAM ÖDÜL 1 MİLYON DOLAR 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda sporculara toplamda 1 milyon dolar para ödülü dağıtılacak.

Maratonda, genel klasmanda erkek ve bayanlarda birincilere 50 bin, ikincilere 25 bin, üçüncülere 15 bin, dördüncülere 10 bin, beşincilere 8 bin dolar ödül verilecek.

Bu başarıları bir Türk sporcunun elde etmesi durumunda ödüller ikiye katlanacak.

MARATON, 15 KİLOMETRE KOŞU VE HALK KOŞUSU PARKURLARI Maratonda startın ardından Boğaziçi Köprüsü'nü geçip Beşiktaş sapağından ayrılarak Babraros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek atletler sahil yolunu izleyerek Karaköy'e gelip, Galata Köprüsü'nü geçip Eyüp'e yönelecek.

Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya yönelecek atletler, sahil yolunu takip ederek Bakırköy'e doğru gidip aynı yolu geri dönerek Gülhane Parkı'nın içinden geçip Sultanahmet'e çıkacak. Varış çizgisi, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları'nın toplantı ve spor merkezi olan ''At Meydanı''nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında yer alacak.

Maraton ile aynı yerde startı verilecek 15 kilometre koşuda ise sporcular, köprüyü geçtikten sonra maratoncularla aynı güzergahı kullanıp Karaköy'e gelecek. Unkapanı Köprüsü'nün altından geçerek yarışa devam edecek atletler, Kadir Has Üniversitesi'nin önünden yapılacak dönüşle, maraton güzergahından ayrılacak. Üniversitenin önünden yapılacak dönüşle Gülhane Parkı'na yönelecek atletler, parkın içinden geçip Sultanahmet'e çıkacak.

Halk koşusunda ise vatandaşlar, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Beşiktaş'a inip sahil yolunu izleyerek FİYAPI İnönü Stadı'nın önündeki bitiş noktasına ulaşacak.

Maraton boyunca atletler için 8'er noktada su ve sünger istasyonu bulunacak.

Koşuyu tamamlayan ve göğüs numarasını iade eden tüm çipsiz halk koşusu katılımcılarına tişört, madalya ve katılım belgesi verilecek. Koşuya çipli katılanlar ise bitirme derecelerini öğrenebilecek.

ARAÇ TRAFİĞİNE DÜZENLEME Tüm koşuların parkurlarına çıkan güzergahlarda yollar 07.00-14.30 saatleri aralığında araç trafiğine kapatılacak.

Kabataş-Sultanahmet tramvay hattı 12.00'ye kadar kapalı olacak. Boğaziçi Köprüsü'nü kullanacak tüm sürücüler, kapatma noktalarından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametine yönlendirilecek.

HALK KOŞUSU RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLUYOR Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda binlerce vatandaşın Boğaziçi Köprüsü'nden yaya olarak geçme fırsatı bularak, farklı bir pazar günü yaşadığı organizasyonun en renkli anları halk koşusunda yaşanıyor.

Halk Koşusu, çeşitli konulara dikkati çekmek isteyen sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, şirketlerin mesaj vermek için kullandığı önemli bir etkinlik haline geldi.

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu öncesi duyurulan etkinliklerden bazıları şöyle: -Turkcell'in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile 10 yıldır yürüttüğü Kardelenler Projesi çerçevesinde eğitim alan kız öğrencilere destek olmak amacıyla 15 kilometre koşuda yer alacak olan Turkcell çalışanları, Adım Adım Oluşumu kapsamında Kardelenler Projesi yararına bağış toplayacak.

-Türkiye'nin ünlü veteran atletlerinden 83 yaşındaki Erdoğan Dulda da organizasyonda yer alacak.

-Türk Nefroloji Derneği gönüllüleri, böbrek sağlığının önemine dikkati çekmek için halk koşusuna katılacak.

-Sabancı Üniversitesi çalışanları, mezunları ve öğrencilerinden oluşan 34 kişilik bir ekip farklı kategorilerde maratonda yer alacak. Ekip, Sabancı Üniversitesi ihtiyaç sahibi öğrencileri için oluşturduğu burs fonuna bağış toplayacak. Yapılan açıklamada, 20 liralık 100 bağışın bir öğrencinin yıllık ulaşım masrafını, 55 liralık 10 bağışın bir öğrencinin aylık yemek ihtiyacını, 100 liralık 7 bağışın da bir öğrencinin kitap masrafını karşıladığına dikkat çekildi.

-Bir Dilek Tut gönüllüleri, hayati tehlikesi bulunan hastalıklarla savaşan daha fazla çocuğun dileğini gerçekleştirmek amacıyla organizasyonda yer alacak. Gönüllülerin koşusuna şarkıcı Demir Demirkıran ile televizyon dünyasından tanınan genç oyuncuların katılacağı ifade edildi.

-Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda yarışmacılar göğüslerinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliği logosu ile koşacaklar.



Bu haber 1,263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,438 µs