En Sıcak Konular

Taktik mi: Makamını neden boşaltmadı?

16 Ekim 2010 08:53 tsi
Taktik mi: Makamını neden boşaltmadı? Avcı’nın Eskişehir’deki makamında sadece yasadışı dinlemelerin bulunduğu 24 kaset değil, cep telefonları, hafıza kartları, bilgisayar, notebook ve CD’lere de el konmuş

Star gazetesinden Lütfi Kaplan'ın haberine göre Devrimci Karargah örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın, Eskişehir Emniyeti’ndeki makam odasını tam olarak boşaltmadığı burada yapılan ve Eskişehir Başsavcılığı’nca hazırlanan arama tutanaklarına yansıdı. Star’ın ulaştığı arama tutanağında, kamera ile kayıt altına alınan aramalarda Avcı’nın çok sayıda şahsi eşyası bulunduğu görülüyor.

SADECE KASETLER DEĞİL ÇOK ŞEY VAR

Avcı, yasadışı dinleme kasetleri ortaya çıktıktan sonra “ben makam odamı gözaltına alınmadan 28 gün önce boşaltmıştım” iddiasında bulunmuştu. Avcı’nın makam odası ve arkasındaki dinlenme odasında 28 Eylül 2010 günü saat 11.05’te, Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen gözetiminde yapılan aramalarda 85 parça eşyaya el konuldu. El konulan metaryaller arasında yasadışı dinlemelerin yer aldığı  24 teyp kasetinin dışında, cep telefonları, notebook, mp3 çalar gibi çok sayıda şahsi eşya da bulunuyor.

KAMERA İLE AN BE AN KAYDEDİLDİ

2010/2493 talimat numaralı işyeri arama-el koyma-muhafaza altına alma tutanağında “Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ana bina ve Hanefi Avcı’nın daha önce kullanmış olduğu makam odası ile müştemilatında kamera kaydı ile tüm arama işlemi sırasında kayıt yapıldığı” ifade edildi. Aramalarda el konulanlar arasında yer alan bazı eşyalar şunlar:

İŞTE TUTANAĞA GİREN AVCI EŞYALARI

Özel Kalem Odası: 15 adet CD, 1 arayan ve arananlar klasörü isimli 178 sayfalık çizelge, 1 HP marka hard disk, 1 HP marka probook.

Makam ve dinlenme odası: 29 CD, 24 teyp kaseti, Avcı tarafından kullanılan ASUS marka netbook, HTC marka iki cep telefonu, Sony marka MP3 Player, çeşitli marka ve büyüklükte flash bellekler ve hafıza kartları, 160 GB kapasiteli hard diske el konuldu. Avcı’nın makam odasındaki masaüstü bilgisayarın imajı alındı, imajı alınamayan HP marka dizüstü bilgisayara ise el konuldu.

AVUKATI: TUTANAKLA TESLİM ETTİK

Hanefi Avcı’nın avukatı Bahtiyar Kurt ise “Hanefi Avcı, olayların yaşandığı günden 28 gün önce Eskişaehir’deki makam odasını boşaltmış ve boşaltırken de, odadaki eşyalarını tutanak altına aldırmış. Bu belgelenmiş birşey” iddiasında bulundu.

Savcı Berk’ten Avcı’ya 100 bin liralık dava

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, kitabında kendisi hakkındaki iddiaları nedeniyle Hanefi Avcı hakkında 100 bin TL’lik manevi tazminat ve kitabın toplatılması davası açtı. 2. Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, Avcı’nın ‘’Haliç’te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat’’ adlı kitabındaki gerçeğe aykırı ifadeler nedeniyle, Berk’in, toplumun husumet ve hakaretine maruz bırakıldığı, gerçek dışı tahkir ve tezyif edici, haksız, hukuka aykırı beyan ve isnatlarla açıkça şeref ve saygınlığının rencide edildiği öne sürüldü. Mehmet Berk lehine 100 bin TL’lik manevi tazminata hükmedilmesi istenen dilekçede, kitabın da piyasadan toplatılması talep edildi.



Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs