En Sıcak Konular

2012 yılı, İtalya'da 'Türk Yılı' olarak kutlanacak

15 Ekim 2010 21:01 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İtalya'da Como gölü kıyısındaki Cernobbio beldesinde düzenlenen 5. İtalya Turizm Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye-İtalya arasındaki ikili ilişkilerin her alanda güçlendiğini, 2012'de ''İtalya'da Türk

Günay, Turizm Bakanı Michela Vittoria Brambilla'nın ev sahipliğinde Villa Erba parkında düzenlenen konferansta yaptığı İngilizce konuşmada, ''Hepimizin bildiği gibi turizm, bu yeni dönemde barışın itici gücüdür. Farklı kültürler arasındaki iletişim, diyalog ve anlayış, giderek artmaktadır. Bu, dünya barışının tesis edilmesine de önemli bir katkı sağlamaktadır. Turizm aktörleri olarak bizler, turizmin yapısındaki bu çok boyutluluğun bilincinde olmalıyız. Sektördeki her aktör, uluslararası barışın elçisi olduğunu unutmamalıdır. Bu misyonu yerine getirmek için elimizden geleni yapmak durumundayız'' ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türkiye'ye gelen turist sayısındaki artışa dikkati çekerek, ''Türkiye her yıl 27 milyon turist ağırlıyor. Pek çok ziyaretçinin Türkiye'deki engin kültürel mirası keşfettiğini görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu mirasın sadece Türkiye'ye değil, tüm insanlığa ait olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Günay, ''Turizm: Sektörü Kalkındırma ve Ülkeyi Geliştirme Stratejilerinin Paylaşılması'' temasının ele alındığı konferansın Brambilla başkanlığındaki oturumundaki konuşmasında, Türkiye-İtalya arasındaki ikili ilişkilerin turizm alanında da giderek güçlendiğine dikkati çekti.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ''İtalya, pek çok sektörde olduğu gibi turizmde de Türkiye'nin en önemli ortağıdır. Akdeniz ülkesi olan Türkiye ve İtalya arasında her alanda güçlü ilişkiler var. 2006'da İtalya'daki çeşitli kültürel etkinliklerle Türkiye-İtalya arasındaki diplomatik ilişkilerin 150'nci yılını kutladık. Bu verimli işbirliği, bir dizi yeni etkinliğe de zemin hazırladı. Bu çerçevede 2012'yi 'İtalya'da Türk Yılı' olarak kutlamaya hazırlanıyoruz. Buradaki konferansın, daha aydınlık bir dünya oluşturulmasına yönelik başarılı bir adım olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Rusya Federasyonu, Çin, Bulgaristan, Fransa, Portekiz, Macaristan, Hırvatistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Monako ve San Marino'dan da katılımların olduğu konferans sırasında, konuk bakanlar ev sahibi bakan Brambilla ile birlikte bir aile fotoğrafı da çektirdi.

Konferansın ilk günü, katılımcıların Como gölünde kısa bir gemi turuyla ulaştıkları Lecco beldesinde Brambilla tarafından verilen çalışma yemeğiyle noktalandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, yarın konferansın sona ermesinin ardından yurda dönecek.
 
zaman

 

 

 



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,520 µs