En Sıcak Konular

Poyrazköy davasında 4 tahliye

15 Ekim 2010 20:43 tsi
Poyrazköy davasında tutuklu 4 teğmen tahliye edildi.

Mahkeme, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin ek klasörlerde yer alan ihbar mektupları, olay yeri tespit tutanakları, arama ve el koyma tutanaklarında imzaları olan görevlilerin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmaların ardından duruşmaya ara verildi. Aranın ardından mahkeme kararları açıkladı. Soruşturma sürecinde tanık olarak dinlenen 13 tanığın duruşmada dinlenilmesi yönündeki taleplerin daha sonra düşünülmesini kararlaştıran mahkeme, 'Amirallere suikast' iddialarına ilişkin davanın iddianamesindeki ek klasörlerde yer alan ihbar mektupları, yakalama tutanakları, arama ve el koyma tutanaklarında imzaları olan görevlilerin çağrılıp dinlenmesine daha sonra karar verilmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, 1 nolu CD ve 3 nolu DVD ile ilgili daha önce emniyet müdürlüğü ve TÜBİTAK tarafından hazırlanan bilirkişi raporlarında, 'Data stash' ve iddia konusu Kafes Eylem Planı'nın varlığından söz edildiği halde, 26 Ağustos 2010'da bilirkişi Yılmaz Çankaya tarafından mahkemeye sunulan bilirkişi raporu ve sanık avukatlarınca özel bilirkişilere yaptırılan inceleme raporlarında söz konusu belgelerin CD ve DVD'de bulunmadığının belirtildiğini hatırlattı. Bilirkişi Yılmaz Çankaya'nın sanık Tarık Ayabakan'a ait olduğu iddia edilen flaş belleğiyle ilgili raporunda da alınan imajların medyanın bire bir kopyası olamayabileceğinden adli analiz için kullanılamayacağından bahsedildiğini belirten mahkeme, TÜBİTAK'tan oluşturulacak 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından dosyadaki tüm raporlar da eklenerek yeniden rapor istenmesine ve raporlar arasındaki çelişkinin izahının yapılmasının istenmesine karar verdi.

Heyet, bilirkişilerin tanık olarak dinlenmesi yönündeki taleplerin ise bilirkişi raporlarının dosyaya ibraz edilmesinden sonra değerlendirilmesini kararlaştırdı. Duruşmaların Silivri'deki duruşma salonunda yapılması talebi tüm sanıkların savunmalarının alınmış olması nedeniyle reddedildi.

Kafes Eylem Planı ile ilgili rapor henüz savcılığa sunulmadan sanıklardan Eren Günay'a soruşturma savcılığına ifade vermesi sırasında, bu konuyla ilgili soru yöneltilmesi hususunda soruşturma savcılığından izahat istenmesine de karar verildi.

Aralarında Tuğamiraller Şafak Yürekli ve Levent Görgeç'in de olduğu 10 tutuksuz sanık hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağı kararının kaldırılması talebini reddeden mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay, Ergin Geldikaya, Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan'ın üzerlerine atılı eylemin vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunduğu ve devam ettiği, tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önüne alarak tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

Mahkeme tutuklu teğmenler Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakit Aksoy ve Tarık Ayabakan'ı tahliye etti. Tahliye olan sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı kondu.

cihan



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs