En Sıcak Konular

Emniyet'ten üniversitelilere brifing

15 Ekim 2010 19:38 tsi
Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Erzincan Üniversitesi ile yapmış oldukları ortak çalışmayla üniversite gençliğini terör örgütlerinin tuzaklarına karşı bilgilendiriyor.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Psikolojik Harekat Büro Amirliği ile Erzincan Üniversitesi Rehberlik Araştırma Ana Bilim Dalı'nın organizesiyle yürütülen 'Bilgilendirme ve Önleme Seminerlerine', üniversitedeki öğretim görevlileri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen proje kapsamında, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı içerisinde, Erzincan Üniversitesi'nin merkez ve ilçelerinde bulunan fakülte ve meslek yüksek okullarına yeni kayıt yaptıran yaklaşık 6 bin, Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan 2 bin 500 üniversite öğrencisine yönelik düzenlenen seminerde, terör örgütlerinin başta eleman kazanma yöntemleri olmak üzere, birçok konuda üniversite gençliği bilgilendiriliyor.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Sosyal Psikoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yener Özen'in anlatımlarıyla gerçekleştirilen seminerlere, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bilgi desteği sağlıyor.

'Erzincan'ın Sosyo-Politik Konumu, Risk Alanları ve Gençlik' adı altında gerçekleştirilen seminerlerde; Türkiye'nin dünya konjonktüründeki yeri ve yapısı, Anadolu insanının milletler arenasındaki rolü ve önemi, ülkenin zenginlikleri ve diğer ülkelerle arasındaki farkları, farklılıklardan kaynaklanan zenginlikler ve güzellikler, Türk kültürü, gençlikten beklenenler, farkında olunması gereken değerler, terör örgütlerinin yapıları, sosyolojik veriler ışığında gençliğin içinde bulunduğu psikolojik yapısından hareketle terör örgütlerinin ve bir takım karanlık yapılanmaların başta üniversite gençliği ve Türk toplumu üzerinde oynadığı oyunlar, terör örgütlerinin üniversite gençliğine uyguladığı eleman kazanma yöntemleri ve bunların karşısında ne yapılması gerektiği hakkında bilgiler aktarıldı.

Seminerin son bölümünde ise öğrencilere 'Terör ve Gençlik' konulu sekiz dakikalık kısa bir film izlettirildi.

Öğrenciler, seminerden çok etkilendiklerini, eğitim-öğretim yılının henüz başında gerçekleştirilen bu gibi seminerlerin çok güzel ve anlamlı bir çalışma olduğunu, üniversite gençliğine yönelik kurulan tuzaklar hakkında bilgi sahibi olduklarını, milli ve manevi değerlere sahip çıkıldıkça birlik-beraberliği kimsenin bozamayacağını dile getirdi.

cihan

 

 

 



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs