En Sıcak Konular

Gül: Üniversitelere giren siyaset enerjimizi tüketti

15 Ekim 2010 19:28 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin, kendi içinde mücadele eden, siyaseti başka bir şekilde içine taşıyan yapıları olmaması gerektiğini söyledi.

Gül, ''Bu bizim çok enerjimizi tüketti ve üniversitelerimizi de çok içe dönük hale getirdi.'' dedi.

Abdullah Gül, Karabük Üniversitesi'nin 2010–2011 akademik yıl açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin, "Rutin çalışıyorum, öğretime devam ediyorum" dememesi gerektiğini belirterek, üniversitelerin bilimsel başarı ve projelerle adını duyurmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Üniversiteler mukayese edecek. Az önce listeler geldi. Herkes bu listelerdeki konumuyla övünmeye başlayacak, bunlarla yarışacak. Öğretim üyelerinin yayınlarıyla, buldukları patentlerle, gerçekleştirdikleri projelerle övünecekler. Mezun ettikleri öğrencilerin ilerde aranılır, tercih edilir öğrenci olup olmadıklarıyla övünecekler." ifadelerini kullandı.

Rekabet ortamında devlet üniversitelerinin de vakıf üniversitelerinin de kendini toparladığını kaydeden Gül, "Türkiye'nin en köklü üniversiteleri bile kendine geliyor, toparlanarak yarışa katılıyor. Büyük bir çaba var. Bunu görüyorum ve bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu Türkiye'ye çok büyük şey katacak. Türkiye'yi değiştirecek, geleceğin de katkısı olacak." diye konuştu.


ÜNİVERSİTELERE SİYASETİN GİRMESİ ENERJİMİZİ TÜKETTİ

Gelişme, büyüme ve modernleşmenin bilim adamlarının öncülüğünde gerçekleştiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle devam etti: "Üniversiteler de bunlara öncülük yapmıştır. Türkiye'de tekrar üniversitelerimiz sorumluluklarını üstleniyor. Hangi konular olursa olsun, teknik konular, sosyal konular, siyasi konular, ülke meselesi ile ilgili konular bütün bu konularda daha seviyeli ve ciddi tartışmalar, çalışmalar ve öneriler yapılıyor. İşte üniversitelerden beklediğimiz bu."

Türkiye'de üniversitelerin dünyadaki üniversitelerden geri kaldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Üniversitelerin kendi içinde mücadele eden, siyaseti başka bir şekilde üniversitelerin içine taşıyan yapıları olmaması lazım. Bu bizim çok enerjimizi tüketti. Üniversitelerimizi çok içe dönük hale getirdi. Dünyada ilim hareketinden, gelişmesinden bizi birazcık geride bıraktı. Bunu söylerken istatistiklere bakarak söylüyorum. Uluslararası fonlardan aldığımız paralara ve projelere göre söylüyorum. Veya oralara yaptığımız müracaatlara göre söylüyorum. Buluşlara, patentlere göre söylüyorum. Burada büyük bir memnuniyetle sizinle paylaşmak istiyorum ki, Türkiye tekrar bir hamle yapmaya başladı. Üniversitelerin ve bilim adamların vasıtasıyla. Bunda şüphesiz hükümetin araştırma geliştirme fonlarını artırarak bilim adamlarına tahsis etmesi de katkı sağladı." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,996 µs