En Sıcak Konular

Temizöz davasında can alıcı soru

15 Ekim 2010 19:07 tsi
"Kaç kişi öldürdüğümü tek tek saymanın manası yok" diyen Temizöz'e öyle bir soru sordu ki...

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülenfaili meçhul cinayetlerdavasının öğleden sonraki duruşmasında, 1994 yılında Silopi'de köyden alınarak götürülüp öldürülen Abdullah Özdemir'in ağabeyi Tahir Özdemir tanık olarak dinlendi.

Duruşmaya; tutuklu olarak yargılanan Emekli Albay Cemal Temizöz, koruculardan Kamil Atağ, Tamer Atağ, Kukel Atağ, itirafçı Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Adem Yakın katıldı.

İtirafçılardan Bedran kod adlı Adem Yakin ile Fırat Altın'ın, kendilerini köy meydanında toplayarak kimlik kontrolü yaptığını anlatan Özdemir, daha sonra itirafçıların İzzet Padır ile kardeşi Abdullah Özdemir'i panzere bindirerek götürdüğünü anlattı.

Padır ve kardeşiyle birlikte 4 kişinin daha götürüldüğünü, onların sonradan serbest bırakıldığını belirten Özdemir, serbest bırakılan İzzet ile Abdullah'ın daha sonra serbest bırakılacağını kendisine söylediğini dile getirdi. Abdullah'ın evli 12 çocuğu, İzzet'in ise 2 evli 11 çocuğu olduğunu anlatan Özdemir, kardeşi için 1994 yılından beri savcıları dilekçe verdiğini dile getirdi. Kardeşinin o günden beri kaybolduğunu anlatan Özdemir, mahkeme başkanına, "Efendim düşünün birisi kardeşinizi öldürmüş ve karşınızda duruyor. Ne yapmam gerekiyor. Bırakın biraz konuşayım." dedi.

"SİLOPİ SAVCISI 'DİLEKÇE VERME, CEMAL SENİ ÖLDÜRÜR' DEDİ"

Kardeşini sormak için jandarma karakoluna gittiğini ve Cemal Temizöz'le görüştüğünü anlatan Özdemir, Temizöz'ün kendisine kardeşini serbest bırakıp gönderdiğini söylediğini dile getirdi.

Özdemir, "Ben de durumu anlatan bir dilekçe yazdım. Silopi savcılığına götürdüm. Savcı bana ' dilekçe verme Cemal seni öldürür' dedi. Ben de savcıya, kardeşimden çok farklı değilim, öldürürse öldürsün dedim. Dilekçemi işleme koyup koymadığını bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Temizöz'ün, Silopi ve Cizre'de terörle mücadele adı altında teröristleri değil, fakir ve garibanları öldürdüğünü belirten Özdemir, Temizöz'e dönerek, "Kardeşimin suçu neydi? Biz köy korucusuyduk. Kardeşimin 12 çocuğu ortada kaldı. Cemal bunu bana anlatsın, niye öldürdü? Çocukları şimdi asker, ikisi birden teskere aldı. Biri Hakkari'de asker neden dağa çıkmıyorlar madem ki öyle. Burada konuşuyor ama erkekçe çıksın desin ben öldürdüm. Bedran ve Temizöz, terörle mücadele ettiklerini söylüyor. Bedran, PKK içindeyken önce askerleri öldürdü sonra geldi fakirleri öldürdü. Bunlar para için insanlar öldürdü. Temizöz, dağa gidip terörist öldürmemiştir. Çoluk çocuk sahibi insanları öldürmüşlerdir. Silopi ve Cizre'de bir sürü komutan ve mülki amir olmasına rağmen Temizöz'ün adını herkes biliyordu. Silopi İlçe Jandarma Komutanı, Temizöz'ün okul arkadaşıydı. Adı İhsan Durmuş'tu. Bir gecede 27 PKK'lı öldürdü. O terörle mücadele ederken Temizöz neredeydi?" diye konuştu.

TEMİZÖZ: KAÇ İNSAN ÖLDÜRDÜĞÜMÜ TEK TEK SAYMANIN ANLAMI YOK

Tanık Özdemir'in açıklamaları üzerine söz hakkı alan Emekli Albay Cemal Temizöz, hakkında söylenenlerin maksatlı yalanlar olduğunu savundu.

Temizöz, "Terör, ilçeleri ele geçirmişti. Benim terörle nasıl mücadele ettiğimi, kaç kişi öldürdüğümü tek tek saymanın manası yok. O dönemde ilçelerde kaymakamlık yapanlar, bugün önemli yerlerde validirler, kendileri anlatabilir. Bunlar haksız ve yakışıksız ithamlardır." diye kendini savundu. Duruşma devam ediyor. 

cihan



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,674 µs