En Sıcak Konular

MHP'de görevden alma depremi

15 Ekim 2010 17:22 tsi
Bu karar teşkilatları şaşkına çevirdi...

MHP Çanakkale İl ve Merkez İlçe başkanları, yönetimleriyle birlikte görevden alındı. Konu hakkında, MHP İl Teşkilatı adına İl Başkan Yardımcısı Selahattin Yıldızlar imzasıyla bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi: "İl Başkanımız Rıdvan Uz, 8 yıllık görev süresinde yüzde 9 olan Çanakkale'deki oy oranını yüzde 24,7'ye yükseltti. Belediye başkanlığı seçiminde il merkezinde bin 505 oyu, son yerel seçimde bizzat aday olarak 12 bin 500'e çıkardı. Partisiyle bütünleşen bir marka oldu. İki ay önce tamamı istifa eden merkez ilçe yönetiminin de bizimle birlikte görevden alınmasının gerekçesinin, kim ve kimlerce, hangi izahla Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye aktarıldığı merak konusudur."

İl ve merkez içe yönetimlerine kimlerin atanacağı ise henüz netleşmedi. MHP Genel Merkezi'nin dışarıdan bazı isimlere teklif götürdüğü, istişare yapıldıktan sonra atamaların onaylanacağı öğrenildi. Görevden alma kararını beklemediklerini belirten Rıdvan Uz ise konuyla ilgili açıklamayı genel merkezle görüştükten sonra yapacağını kaydetti.

MHP İl ve Merkez İlçe yöneticilerinin parti içi kararlarda ayrı ayrı tutum sergilemeleri sebebiyle yükselen tansiyon, basına verilen demeçlerle yaklaşık iki ay önce su yüzüne çıkmıştı. Durumdan haberdar olan MHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesiyle Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez Çanakkale'ye gelmiş ve yönetimleri uyarmıştı. Bunun ardından da tartışmalar devam etmiş, parti içindeki huzursuzluk son bulmamıştı. Bunun üzerine MP Merkez İlçe yönetimi topluca istifa etmişti. Genel merkez tarafından olayın araştırılması için görevlendirilen yöneticilerin raporundan sonra gönderilen görevden alma faksı, teşkilatlardadepremetkisi yaptı. 

CİHAN

 



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,780 µs