En Sıcak Konular

Çelik: Net ve açık söylüyorum...

15 Ekim 2010 15:28 tsi
Devlet Bakanı "Faruk Çelik" ‘Erkan Tan İle Başkentten’ Programına Konuk Oldu…

Net ve Açık Söylüyorum İftira! AK Parti’nin İmajını Bozmaya Çalışıyorlar

Bakan Çelik’ten “Süryanilere gavur demedim” açıklaması geldi..

Bakan Çelik’in katıldığı bir televizyon programında ‘Gavurun Hıristiyanlık dinini öğretiyoruz da, Alevilerin dinini niye öğretmeyelim?’ şeklinde konuştuğu iddiaları hakkındaki açıklaması şöyle oldu,
“Bu olaya 2 açıdan bakabiliriz. Birincisi; Alevi vatandaşlarımızın talebi ile ilgili çalışmalarımız çok sağlıklı gidiyor. Diyalog ve çözüm esaslı. Bundan rahatsız olan çevreler olduğunu düşünüyorum. İkincisi; böyle bir televizyon programını ispat etmeleri gerekiyor. Böyle bir ifadeyi ben hiç kullanmadım. Bunu çıkarmaları gerekiyor. Çok ahlaksızca bir tertiple manşet yapılıyor. Bu televizyon programını ortaya çıkaramadıkları sürece ahlaksızca iftira gerçekleştiriyorlar. Yalnız bizim yaptığımız çalışmaların imajını bozmak değil, aslında Türkiye’nin imajını bozmaya dönük. AB sürecinde olan bir ülkenin Bakanı Hıristiyanlıkla, Yahudilikle ilgili ağza alınmaması gereken cümleleri söylüyormuş gibi bir mesaj vermeye çalışıyorlar. Hem AK Parti’nin hem de Alevi vatandaşların talepleri doğrultusunda yaptığımız çalışmanın imajını bozmaya dönük bir gayrettir bu. Bununla ilgili hukuki haklarımızı arayacağız. Net ve açık söylüyorum iftiradır. Mardinli bir muhabire böyle bir şey yaptırıyorlar, sonra da bana sormadan Süryani vatandaşımıza mikrofon uzatıp sizin için böyle dendi deniyor. Süryani vatandaş da buna cevap verecek. Yani tümden hayali bir senaryo.”

Alevilerin Talepleri Konusunda Çalışmalar Son Aşamaya Geldi

Bakan, Alevilerin din dersinin zorunlu olmaması talepleri hakkında şöyle konuştu,
“Sivil toplumların eylem yapmaları, talepte bulunmaları demokratik açıdan doğal bir hadisedir. Bizim bu sürece tepkimiz; AİHM kararına dayandırarak din dersleri kalksın şeklindeki propagandanın yanlış olduğunu söylüyoruz. Ne Danıştay’ın kalksın diye bir kararı vardır ne de AİHM’nin. Ortada var olan karar; ‘Din derslerinin müfredatı Alevisiyle, diğer dinlerle ilgili tam kuşatıcı bir müfredat değildir.’ Bu müfredatı kuşatıcı hale getirin şeklindeki AİHM’in ve Danıştay’ın kararları vardır. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı gerekli çalışmaları yapıyor. Alevi vatandaşlarla Çalıştaylar gerçekleştirdik. Talepleri tartışalım. Mevzuatımız çerçevesinde ne, nasıl gerçekleştirilecekse yapalım diye çalışma gerçekleştiriyoruz. Son aşamaya da gelmiş bulunuyoruz. Demokrasi çıtasının bu kadar yükseldiği ortamda vatandaşlarımızın meşru, haklı taleplerini insan hakları bağlamında ele alıp müfredatı, herkesin kendisini o müfredatta bulduğu bir din kültürü haline getirmemiz gerekiyor.”

CHP Başörtü Sorununun Çözümünde Zigzag Çiziyor

“İlle de tartışmamız mı gerekiyor? Öğrenciler arasında, ailelerimiz arasında, sosyal hayatta örtülü örtüsüz diye problem var mı? Yok” diyen Bakan Çelik problemin siyasi bakışlarda olduğunu vurguladı.
“Ankara çözüm üretmemekte direniyor. Çözelim diyorsunuz sonra başka türlü yola. CHP’nin bu konuda attığı adımları biliyorsunuz. ‘Başörtüsünü biz çözeriz. Sabahleyin, biz çözmeyiz. Akşama yine biz çözeriz…’ Bu zigzaglar Ankara’nın zigzaglarıdır. 5-10 yıl sonra ne kadar anlamsız şeylerle uğraşmışız diyeceğiz, ne gereksiz tartışmışız noktasına” şeklinde konuştu.

 

Cemevlerinin ibadet yeri olması talebinin bir mahsuru olmadığını kaydeden Çelik şöyle konuştu,
“Kendileri zaten o şekilde kullanıyorlar. Buna bir engel yok ama hukuken cem evlerinin ibadethane olup olmama konusu bizim yapacağımız bir değerlendirmeye tabi değil. Bununla ilgili önemli hususiyetler var. Bunu tartışmak siyasetçilerin konusu olmamalı. TC kuruluşunda İnkılap Kanunları var. Bu kanunlardaki hususiyet ile Alevi vatandaşların talepleri arasında bir çatışmanın olmaması gerekiyor. Sağlıklı yol bulmak gerekiyor. Birileri ipe un sermeye çalışıyor. Biz hükümet olarak ipe un serme peşinde değil, sorunu çözme peşindeyiz. Bu 15 asırlık problemi çözmek için konunun uzmanlarının sağlıklı bir çıkış yolu göstermesi gerekiyor.”

İnanç Özgürlüğü mü, Eğitim Özgürlüğü mü Demek Yanlış!

Çelik,başörtüsüsorunu hakkında, “Yüksek Öğretim Kanunun geçici 17. maddesi mevcut kanunlara aykırı olmamak kaydıyla yüksek öğretimde kılık kıyafet serbesttir deniyor. Bu şu anda yürürlükte. Hukuki açıdan bakılınca hiçbir engel yoktur. Eğitim öğretimde başörtüsünün önüne geçilmiş bulunmaktadır.Türkiyeuzun süre bu sıkıntıları yaşadı. Oysa yasal açıdan hiçbir sıkıntı yok. Geçici 17. madde gayet açık, net yürürlükte. Benim kanaatime göre başka bir düzenlemeye gerek de yok. yasa kılık kıyafet serbesttir diyor. Konunun bir de dini boyutu var. inançtan dolayı başlarını örtüyorlar. Dolayısıyla bu yönüyle de diyanet işleri başkanlığına bu konu ‘dini midir, değil midir; inanç gereği midir?’ diye sorulmalı. Geçmişte sorulmuş.Diyanetişleri de evet inanç gereğidir diye kararını vermiş. Çocuklara üniversite kapısına gelince ‘inanç özgürlüğü mü; eğitim özgürlüğü mü demek çok yanlış’ dedi. Bu bakış açısı özgürlüğün özüne yakışmıyor” diye konuştu. 

 

 



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,100 µs