En Sıcak Konular

Ve Erdoğan açıklıyor

15 Ekim 2010 12:26 tsi
Başbakan Erdoğan'ın büyük merak uyandıran 'çılgın projesi'ni açıklayacağı tarih belli oldu.

İstanbul 1 Kasım'da dünyanın 50 ülkesinden, 250 proje dehasına ev sahipliği yapacak. 3 günlük organizasyonun açılışını yapacak olan Başbakan Erdoğan'ın da projelerini burada açıklaması planlanıyor.

SABAH'ın konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Başbakan Erdoğan, 1 Kasım'da proje yönetimi alanında dünyanın en önemli organizasyonu kabul edilen 24. International Project Management Association (IPMA) Dünya Kongresi'nin açılışında kendi projelerini kamuoyuna açıklayacak. İstanbul'daki Kongre'ye 50 ülkeden, 100 üniversite ve 250'ye yakın bilim adamına katılacak. 3 günlük organizasyonda 350'den fazla dünya çapında bilimsel proje ve makale ortaya konulacak.

PROJE BAŞKENTİ

IPMA dünyadaki en eski uluslararası proje yönetim kuruluşu olarak biliniyor. Şu ana kadar Avrupa, Asya ve Amerika kıtasından 47 üye ülke ve 100 binden fazla sertifikalı proje yönetim profesyoneliyle dünya çapında kabul gören bir kurum. Proje Yönetimi alanında küresel standartları oluşturmayı hedefleyen IPMA yeni projelerin de açıklandığı bir organizasyon olarak biliniyor. Bu kapsamda Kongre'de dünyada ilk kez hayata geçecek projeler de açıklanacak. 24. IPMA Dünya Kongresi düzenleme komitesi başkanlığını yürüten Prof. Dr. Çetin Elmas, Başbakan Erdoğan'ın kongre açılışında çok önemli açıklamalar yapacağını söyledi. Bu kapsamda Türkiye'ye ait birçok projenin ilk kez burada açıklanacağını söyleyen Elmas, "Dünyanın en iyi proje yöneticileri 3 gün boyunca İstanbul'da olacak. Türkiye 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin yanı sıra bu organizasyonla Dünya Proje Başkenti oluyor. Türk projelerinin dünyaya tanıtımı açısından da önemli olacak" dedi.

Yenilikçi fikirler tartışılıyor

Elmas, organizasyona ilişkin SABAH'a şu bilgileri verdi: "Proje Yönetim Kurumu'nun Türkiye'yi temsilen IPMA'ya üye kabul edilmesiyle birlikte Proje Yönetim anlayışının kamu ve özel sektörde algılanması arttı. Şimdi daha ileri bir noktaya geçiş yaptığımız düşünüyorum. Kongrede, sektörle ilgili yenilikçi fikirler, bilgi paylaşımlarında bulunulabilecek. Ayrıca, sektöründe öncü pek çok konuşmacı da katılımcılara kendi bilgi birikimlerini aktararak sunumlar yapacak. Yine dünya ekonomisindeki yeni realitelerin getirdiği zorluklar ve yakalanan fırsatlar ve olay bazlı bildirimler yer alacak."

10 bakanlık yeni proje açıklayacak

Kongre kapsamında 10 ayrı bakanlık da yeni projelerini ilk kez burada ortaya koymaya hazırlanıyor. Ulaştırma, Sağlık, Bayındırlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın projelerinin ilgi çekeceğini ifade eden organizasyon yetkilileri, Kongre genelinde açıklanacak projelerinin toplam değerinin 50 milyar doları aşacağını ifade ettiler.

SABAH GAZETESİ



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,399 µs