En Sıcak Konular

CHP'li başkan disipline sevk edildi

15 Ekim 2010 09:35 tsi
Kılıçdaroğlu, 'Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için evet' afiş skandalından sorumlu tutulan başkanının durumunu açıkladı...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin açılım siyasetine hiç uymayan refarandum öncesi Avcılar'daki "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için evet" afiş skandalından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin ihraç kararıyla disipline sevk edildiğini, kurulun kararını açıklamasını beklediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, partisinin bundan sonra izleyeceği politikayı ise "CHP'yi çözümsüzlüğün sembolü olmaktan çıkarıp, çözümün parçası haline getireceğiz." şeklinde ifade etti.

Beyin Fırtınası' toplantıları kapsamında gazete, televizyon ve ajansların genel yayın yönetmenleriyle Ortaköy'deki Radisson Hotel'de bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu, gazetecilerin CHP'nin bundan sonra izleyeceği politikasına yönelik sorularını cevapladı. Referandum öncesi partisinin açılım siyasetine hiç uygun olmayan, "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için evet" afişini astıran Avcılar Belediye Başkanı'na ne yapıldığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu: "Bu konudaki tavrımızı açık ortaya koyduk. Sorumlu belediye başkanını ihraç kararıyla disipline sevk ettik. Henüz bir karar çıkmadı. Ben arkadaşlara şöyle bir karar verin diyemem, bekleyip disiplin kurulunun kararını göreceğiz." dedi.

Referandumda yüzde 58'in neden 'evet' dediğini de, yüzde 42'nin neden 'hayır' dediğini de irdelediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "12 Eylül mağdurları referandumun içeriğine bakmadan evet dediler. Gaziantep gibi istihdamın arttığı yerlerde de evet oyları fazla çıktı." şeklindeki sözleri ile referandum sonuçlarını değerlendirmesi dikkat çekti.

"CHP'Yİ ÇÖZÜMÜN PARÇASI HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

"CHP ve Kılıçdaroğlu'nun rüzgarı bitti mi, anketlerde oylarınız düşüyor" şeklindeki bir soruya; "Anketlere saygılıyız. Nabzı tutuyorlar. Partide bir değişim yapıyoruz, kolay değil. Parti içi eğitime önem veriyoruz. Genel merkezi bir eğitim merkezine dönüştüreceğiz. İstanbul il başkanıma talimat verdim her sokağın bir CHP'li temsilcisi olacak. Kadın kollarını, gençlik kollarını yeniden hareketlendiriyoruz. Bundan böyle CHP'de herkes performansına göre, görevde kalacak veya gidecek. CHP'yi çözümsüzlüğün sembolü olmaktan çıkarıp çözümün parçası haline getirmek istiyoruz." sözleriyle bundan sonra izleyecekleri politika hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu çok fikir değiştirdiği yönündeki bir başka soru üzerine ise "Çok gel-git yaptığım eleştirisini kabul etmiyorum. Söylediklerimin hep arkasında durdum. Yanlış anlaşılmalar olduğu zaman, düzeltme yapmak için açıklama yapıyorum, bunlar o şekilde anlaşılıyor." sözleriyle durumuna açıklık getirdi.

CHP Genel Başkanı, partiye üyelerin aidiyet duygusunu güçlendirmek ve partiye bağlılığını artırmak için kredi kartıyla her üyeden 1 TL alacağını da sözlerine ekledi.

"FENERBAHÇELİYİM AMA KATI TARAFTAR DEĞİLİM"

Sıcak bir ortamda geçen sohbette CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu özel yaşımına yönelik soruları da cevapladı. Yürüyüş dışında spor yapmadığını, hafta sonları kitapçıları gezmeyi sevdiğini, şimdi pek şansının olmadığından yakınıp, Devlet Tiyatroları'nın hiç bir oyununun kaçırmadığını iftiharla belirtti. CHP lideri hangi takımı tuttuğu yönündeki bir başka soruya da, "Fenerbahçeliyim ama katı taraftar değilim" şeklinde cevap verdi.

cihan

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,311 µs