Bunu da yaptılar! | " /> Bunu da yaptılar! | "/>

En Sıcak Konular

Bunu da yaptılar!

15 Ekim 2010 09:28 tsi
Bunu da yaptılar! 
CE belgesinin 'çakma'sı çıktı; oyuncaklara dikkat!

"Çocuklarımızın oyuncaklarına dikkat!" sözleriyle uyarıda bulunan TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, piyasada sahte CE belgeli ürünlerin bulunduğunu kaydetti. Zaman'ın haberine göre, çocukların güvenlik ve sağlığını tehlikeye atmadığını gösteren CE işareti ile ürünün AB ülkelerinde serbest dolaşımı sağlanıyor. Bunun suistimal edildiğine dikkat çeken Büyükhelvacıgil, 'China Export' kısaltmasının CE belgesi varmış gibi ürünlere yapıştırıldığını kaydetti.

Çin'in Avrupa mahkemelerinde bu konu hakkında açtığı davayı kazanarak uygulamaya devam ettiğini söyledi. Bu konuda üretici ve ithalatçı firmalara büyük sorumluluk düştüğünü aktaran Büyükhelvacıgil, oyuncaklarda CE işaretinin yanında TSE belgesinin aranması gerektiğine işaret etti. Enstitü Başkanı, "CE işareti, üzerine iliştirildiği ürünlerin güvenliğine yöneliktir. Kalite anlamına gelmez. Ürünün Avrupa Birliği içerisinde serbest dolaşımını amaçlar. AB ve diğer gelişmiş ülkelerde üründe CE işaretinin yanı sıra kendi standart kuruluşlarının da kalite markası bulunuyor." dedi. Sağlık malzemeleri başta olmak üzere birçok üründe CE işaretinin dünyanın en önemli kalite markasıymış gibi sunulmasının piyasada haksız rekabet oluşturduğunu söyledi.

"Dünya Standartları Günü" dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında yeni projeler hakkında açıklamalar yapan TSE Başkanı Büyükhelvacıgil, engellilerin yaşam kalitesinin artırılmasına ilişkin çalışma yürütüldüğünü söyledi. Büyükhelvacıgil, "TSE'nin ayarlanabilir karyolalardan ses ve görüntü veren cihaz ve sistemlere, asansör yapım ve montaj için güvenlik kurallarına, kapı kanatlarından eğitim kurumları için masa ve sandalyelere kadar 50 civarında standardı var. Bunu yeterli bulmuyoruz. 'Engellilere engelsiz bir hayat' için engellilere yönelik standart çalışmalarımızı daha etkin sürdüreceğiz." diye konuştu. Türk nüfusun yoğunlukta olduğu bölgelerde TSE'nin temsilcilik kurması gerektiğini ifade eden Büyükhelvacıgil, Irak ve Suriye'de temsilcilik açmayı planladıklarını bildirdi. İslam ülkelerinin gıda tüketimi konusunda dini açıdan bazı hassasiyetleri olduğunu belirten TSE Başkanı, yurtdışında yaşayan Müslümanların helal gıda tüketimi için uluslararası bir standardizasyon olması gerektiğini söyledi. 57 İslam ülkesi arasında ticaretin son derece önemli olduğunu vurgulayan Büyükhelvacıgil, İslam Konferansı Teşkilatı bünyesinde ortak bir standardizasyon sistemi kurulması gerektiğini ifade etti. Helal gıda sektöründe ticaret hacminin 2 trilyon dolara yaklaştığını dile getirdi.
 



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,801 µs