En Sıcak Konular

Eruygur’un örtülü ödenek oyunu

15 Ekim 2010 09:13 tsi
Eruygur’un örtülü ödenek oyunu    
Eruygur’un, örtülü ödenekten kendisine yakın 5 kişiye 7.5 milyon lira aktardığı iddiasıyla sürdürülen soruşturmada şok bilgilere ulaşıldı.

BDDK uzmanları, Jandarma’nın örtülü ödeneğinden hiç olmayan hayali bir şirkete 600 bin lira ödendiğini belirledi. Ergün Poyraz’ın kitapları da ‘örtülü’den finanse edilmiş.

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üst düzey yöneticisi” olduğu iddiasıyla yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, örtülü ödenekten kendisine yakın 5 kişiye 7.5 milyon lira aktardığı iddiasıyla sürdürülen soruşturmada şok bilgilere ulaşıldı. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığın talebi üzerine Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) uzmanlarınca yapılan araştırma sonucu hazırlanan raporda Şener Eruygur ve Ergenekon sanığı emekli Albay Atilla Uğur’un örtülü ödeneği nasıl boşalttıkları tüm ayrıntılarıyla gözler önüne serildi.

BDDK uzmanlarının yaptığı araştırma sonucu hazırlanan ve Ergenekon savcılarına gönderilen raporda, hayali şirketlerden mal satın alınmış gibi gösterilerek örtülü ödenekten ödemeler yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

HİÇ OLMAYAN BİR ŞİRKETE 600 MİLYAR

Emekli Orgeneral Eruygur’un, Jandarma Komutanlığı görevinde bulunduğu 2 yıllık dönemde örtülü ödenekten “hiç var olmayan” bir şirkete 600 milyar lira (600 bin lira) ödeme yapıldığı anlatıldı. Hayali şirketlerden de mal satın alınmış gibi göterilerek örtülü ödenekten ödemeler yapıldığının tespit edildiği belirtilen raporlarda, dönemin Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanı  Ergenekon sanığı emekli Albay Uğur’un da annesi adına şirket kurarak TSK’ya iş yaptığı belirlendi. Soruşturma kapsamında yapılan incelemede JİTEM’in maaşlı yazarı Ergenekon sanığı Ergun Poyraz’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında karalama amaçlı kitaplarının da örtülü ödenekten finanse edildiği belirlendi. Raporlarda, Poyraz’ın kitapların binlerce satın alınarak, yayınevine örtülü ödenekten nakit ödeme yapıldığı anlatıldı.

SADECE BİR BİRİM 5 BİN KİTAP ALMIŞ

Jandarmanın sadece bir biriminin kitaptan yaklaşık 5 bin adet satın aldığı anlatılan raporda, Poyraz’ın yazdığı kitapların Jandarmanın Türkiye genelinde tüm birimlerine satıldığı belirtildi. Askeri strateji kitabı olmayan Poyraz’ın kitaplarının binlercesinin alınması talimatının kim tarafından verildiği de araştırılıyor.

7.5 milyon lira 5 isme aktarıldı

Jandarma Genel Komutanlığı’nın hesaplarında bulunması gereken örtülü ödenekten , Şener Eruygur’un hesaplarına 13 milyon liralık kaynak aktarıldığı belirlenmişti. Söz konusu harcamaların 5.5 milyon liralık kısmının Jandarma’nın silah başta olmak üzere, bir çok alandaki harcamaları için kullanıldığı ve bu harcamaların da belgesinin olduğu belirlendi. Ancak, örtülü ödenek hesabından Eruygur’un hesabına aktarılan 7.5 milyon liranın ise “beş kişinin” hesabına aktarıldığı ve bu kişilerin ise parayı nakit olarak çektikleri tespit edildi.

HEPSİ DE ERUYGUR’A YAKIN İSİMLER

Eruygur’un dinleme cihazları ithal eden Rem Mümessillik’in yetkilisi Mehmet Sanibal’ın hesaplarına toplam 5.3 milyon lira, Eruygur’un yakınında bulunan Jandarma Astsubay Recep Cömert’in hesaplarına 1.1 milyon lira, bazı yurtdışı şirketlere çalışan Şükrü Muammer Öner’in hesabına 900 bin lira, Hasan Atilla Uğur’un ortak olduğu şirketin yöneticisi Sedat Kıyak’ın hesabına 180 bin lira, Mustafa Cem Beyazıt’ın hesabına da 45 bin lira aktardığı belirlenmişti.

star



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,332 µs