iki CHP | " /> iki CHP | "/>

En Sıcak Konular

Tek resepsiyon iki CHP

15 Ekim 2010 08:37 tsi
Tek resepsiyon iki CHP Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim'de tek resepsiyon kararına, bugün Muharrem İnce'yle 'katılmayacağız' tepkisi gösteren CHP'de, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise 'daha zaman var' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için verilen resepsiyonlarda değişiklik yapması ve sayıyı bire indirmesi, CHP'den tepki aldı.

Grup Başkanvekili Muharrem İnce  yaptığı açıklamada, türban üzerinden iktidarı eleştirirken, resepsiyona da katılmayacaklarını belirtti.

Partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise farklı konuştu. Gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya gelen Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili '29 Ekim resepsiyonuna daha zaman var' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''29 Ekim'e çok var. Bu neden ulusal sorun haline geldi anlamıyorum. Daha vaktimiz var'' dedi.

Kılıçdaroğlu, kendisinin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dönemi de dahil bu tür resepsiyonlara çok az katılan birisi olduğunu da ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ''Resepsiyona katılmamak, türban açılımı ile çelişmez mi? Aktif muhalefet yapıyor musunuz?'' şeklindeki soru üzerine de, ''Aktif muhalefet yapmaya çalışıyoruz. Eksikliklerimiz olabilir ama biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

"GERİ ADIM ATMAM, GEREKİRSE..."

Kılıçdaroğlu'nun süre açıklamasının ardından CNN Türk'te Ahmet Hakan'a konuşan Muharrem İnce, "Bunun takdiri genel başkanıma aittir ve ben genel başkanımın vekiliyim. Yanlış yaptıysam, yarın istifamı ister ben de veririm. Ama ben yanlış yapmadığımı düşünüyorum.

Medya önünde asla genel başkanımla çelişmem. O ne söylediyse doğrudur ve 29 EKim'e daha çok vardır. Nerede ne konuştuğumuzu, katılıp katılmayacağımızı en iyi genel başkanım bilir.

Ben açıklamamın arkasındayım. Bir şeyi bir kez söylerim ve hiçbir koşulda, hiçbir şekilde söylediğim sözden geri adım atmam" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA BAŞÖRTÜSÜ SORULDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazete ve televziyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldiği gecede, başörtüsü ile ilgili bir soruyu cevaplandırırken, öteden beni özgürlükleri savunan bir parti olduklarını ifade ederek, partisi ile ilgili olumsuz algılardan yakındı ve ''Bu algıları kırmalıyız. Mademki ezberleri bozacağız diyoruz, bu algıları yıkarak ezberleri bozmalıyız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasını eğitim özgürlüğüne inandığımız için savunuyoruz. Git-geller yaptığımız konusunda eleştiriliyoruz ama ben hiç git-gel yapmadım. Benim sözlerim farklı algılanıyorsa onu düzeltirim.

...Bizi iyi tanıyın. Gizli gündemimiz yok. Kafamızın arkasında farklı planlar yok. Bizim partimiz Adalet ve Kalkınma Partisi gibi değil. Bizde özgürlük var, demokrasi var. Görüş beyan eden arkadaşlarımıza 'bu konuda konuşamazsın' diyemeyiz ama partinin görüşünü Genel Başkan temsil eder. Genel Başkan'ın sözü partiyi bağlar. Partiyi bağlayan, Genel Başkan, kurultay ve parti programıdır.

Ben, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin türbanı çözeceğine inanmıyorum ama biz çözeriz. Biz olaya evrensel değerler çerçevesinde bakıyor ve öyle değerlendiriyoruz. Kılık kıyafet bir yasa konusu değildir. Meseleye özgürlük çerçevesinde bakıyoruz. Üniversitelere özerklik getirmek istiyoruz. YÖK'ü kaldırma hedefimiz var'' şeklinde konuştu.

ntv



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,427 µs