Bitlis planı | " /> Bitlis planı | "/>

En Sıcak Konular

Turgut Özal'ın Bitlis planı

15 Ekim 2010 08:19 tsi
Turgut Özal'ın Bitlis planı 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın özel kalem müdürü Bağımsız Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, çarpıcı açıklamalarını sürdürdü.

Turgut Özal'ın özel kalem müdürü İşbaşaran: Beyefendi, Eşref Bitlis'in genelkurmay başkanı olabilmesi için çalışma yapılmasını istedi. Bu olmazsa, ABD'deki gibi Köşk'e güvenlik danışmanı yapacaktı.

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın özel kalem müdürü Bağımsız Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, SABAH'a çarpıcı açıklamalarını sürdürdü. İşbaşaran , Özal'ın şüpheli bir uçak kazası sonucu ölen Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'le ilgili planlarını anlattı:

GENİŞ BAKMASINI SAĞLADI: Özal, Kürt sorunun çözmek istiyordu. Eşref Bitlis'e de çok güveniyordu. Paşa'nın ABD ile ilgili kuşkuları vardı. Çekiç Güç gibi. Beyefendi, bu olaya geniş bakmasını sağladı.

YAMAK'A SÖYLEDİ: Bir gün Köşk'ün Genel Sekreteri Kemal Yamak'ı çağırdı yanına. Emekli general Yamak'a Paşa diye hitap ederdi. "Paşa, neden Jandarma Genel Komutanları Genelkurmay Başkanı olamıyor. Hepiniz aynı eğitimi alıyorsunuz, o da orgeneral diğeri de orgeneral" dedi. Yamak Paşa, şok oldu. Sadece 'Efendim teamüller' diyebildi. Beyefendi devam etti: "Buna bir bakın. Bir de Beyaz Saray modeline bakın. Ulusal Güvenlik Danışmanı modeline. Yani Köşk Ulusal Güvenlik Danışmanı gibi. Jandarma Genel Komutanı'nın Köşk Ulusal Güvenlik Danışmanı olması gibi. Çünkü Güneydoğu'da mücadele eden Jandarma, bu işin başında onların olması gerekiyor. Bir hazırlık yap, ben de konuyu daha sonra MGK'ya getireceğim." Görüşmeden yaklaşık bir ay sonra da malum uçak kazasıyla Paşa öldü.

50 MİLYON DOLARLIK RANT: Eşref Paşa'nın yaptığı en önemli iş JİTEM'i dağıtmaktı. Rahatsızlığını Özal'la da paylaştı, "Bu yapılanmanın uyuşturucu, silah kaçakçılığı ve illegal işlerden kazancı 50 milyon dolar" dedi. Jİ- TEM'i dağıttı ama Cem Ersever ve Yeşil gibi isimler büyük kentlere geldiler.

İNİSİYATİF TANIDI ÖNE ÇIKARDI: Özal, Eşref Paşa ile ilgili planlarını askerler nedeniyle hayata geçiremedi. Bunun üzerine 3. yolu devreye soktu. Bitlis Paşa direk Özal'a bağlı çalışıyordu. Özal, Bitlis Paşa'ya özellikle Kürt sorununun çözümü konusunda çok inisiyatif tanıdı. Talabani-Barzani ve oradaki önemli isimlerle tanıştırdı.

ÖLDÜĞÜNÜ DUYUNCA: İkisi Malatya'da aynı mahallede büyümüşler, aileler birbirlerini tanıyor. Bitlis'in öldüğünü duyunca ağladı ve şu tepkiyi verdi: "Allah kahretsin bu ülkenin önünü açmaya çalışıyorum, olmuyor, olmuyor. Biz bu Kürt sorununu çözemezsek, ileride Türkiye'nin başı daha da belaya girer."

sabah



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,092 µs