En Sıcak Konular

TPAO: 'Karadeniz'de büyük saha keşfedeceğiz'

14 Ekim 2010 21:18 tsi
TPAO Grup Başkanı Ömer Şahintürk, Karadeniz'de petrol potansiyeli bulunduğunu belirterek, "Karadeniz'de büyük bir saha keşfedeceğiz" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 45. yılı anısında Osman Turan Kongre Merkezi'nde "45. Yıl Sempozyumu" düzenlendi. Programa katılan TPAO Grup Başkanı Ömer Şahintürk, Karadeniz'de petrol potansiyeli bulunduğunu belirterek, "Karadeniz'de büyük bir saha keşfedeceğiz" dedi.

13-16 ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyumun açılışına Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, KTÜ Rektör vekili prof. Dr. Selahattin Korkmaz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektörde çalışan çok sayıda araştırmacı ve üniversite öğretim üyesi iştirak etti.

Türkiye Petrolleri Arama Grup Başkanı Ömer Şahintürk, ülke genelinde ve Karadeniz'de yürütülen petrol arama çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Slayt gösterisi eşliğindeki konuşan Şahintürk, "Petrol arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda 7-8 şirketle görüşmeler sürüyor. Sinop ve Sürmene kuyularında çalışmalarımız büyük bir kararlıkla kesintisiz devam edecek. Bu iş avlanmaya benzer. ya avlarsınız ya da avlanırsınız" dedi. Karadeniz bölgesiyle ilgili değerlendirme yapan Şahintürk, "Karadeniz'in petrol potansiyeli var. Bir iki kuyuyla bu iş tamamlandı denmesi hatadır. Bölgede tespit edilen tüm kuyular kazılacak ve ondan sonra Karadeniz'de petrol potansiyeli net olarak ortaya çıkacak. Karadeniz'de Türkiye petrollerinin bir ideali var. Bir büyük saha keşfedeceğiz. Çünkü potansiyel olduğuna inanıyoruz. Denizin içinde bir büyük dev. Onu arayacağız ve bulacağız" diye konuştu.

Ömer Şahintürk, "Karadeniz'de büyük bir saha keşfedeceğiz. Sığ derinliklerde geliştirip üretime koyacağımız orta boyutlu sahalar, derin deniz sahaları için bir atlama tahtası olacaktır. TPAO büyük riskler alabilecek kapasiteye sahiptir ancak yeni arama stratejilerine de her zaman açıktır. Riski azaltmak ve teknolojiye ulaşmak için petrol sektöründe tecrübeli şirketlerle ortaklık yapmak gerekir" diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarına 45. yıl anısına şükran belgeleri takdim edildi.

milliyet



Bu haber 1,032 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,936 µs