En Sıcak Konular

Dere yataklarındaki binalar kamulaştırılacak

14 Ekim 2010 19:27 tsi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile birlikte, su baskını yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu.

En büyük hasarı gören binaların dere yatakları içinde olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, bu konuda yapılması gerekenleri kararlılıkla gerçekleştireceklerini söyledi.

Dere yatağındaki yerleşim yerlerinin her zaman risk altında olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Göreve geldiğimiz ilk günlerde başlattığımız dere ıslah çalışmaları sayesinde önceden kentin birçok bölgesinde yaşanan sel baskınları bu kez yaşanmadı.

Bu bölgeler için hazırladığımız projeler de uygulama aşamasındaydı. Ancak özellikle yüksek kesimlerde oturan bazı vatandaşların attıkları çöplerin dere yataklarını tıkadığı görülüyor. Dere yataklarına çöp atılmaması konusunda vatandaşları bir kez daha uyarıyorum. Yüksek bölgelerdeki çöplerin toplanması için tahliye tünelleri yapılması konusunda projelerimiz hazır.

Ancak ilk etapta şuanda dere yataklarının içine dolan büyük kayalar ve atıkların toplanması gerekli. Dere yatakları tamamen dolu olduğu için daha büyük felaketler yaşanabilir. Bu nedenle tüm ekiplerimiz öncelikli olarak dere yataklarında moloz ve kayaları süratle temizleyecek.

Bunun yanında dere yatakları içinde yer alan ve risk oluşturan tüm binaların kamulaştırılmasıyla ilgili çalışmaları da başlatıyoruz. Binaların kamulaştırılması konusunda da vatandaşlardan anlayış ve destek bekliyoruz" diye konuştu.

Bir aylık yağmur 24 saatte yağdı

Bursa kent merkezinde, son 24 saatte aylık ortalamanın yaklaşık iki katı yağmur yağdığı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, ekim ayı uzun yıllar ortalaması metrekareye 66,6 kilogram olan Bursa´nın kent merkezinde, son 24 saatlik zaman diliminde, yaklaşık 116 kilogram yağış düştüğü belirlendi. Bir ayda aldığı yağışın iki katına yakınını alan Bursa´da yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dün gece başlayan ve bugün öğle saatlerine kadar aralıksız devam eden şiddetli yağıştan etkilenen bölgelere, ilk müdahaleleri yaparak, ağır kayıpların önüne geçti. Bursa´da dün geceden itibaren etkili olan yağmur kentin farklı noktalarında su baskınlarına yol açtı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, BUSKİ ve zabıta ekipleri, gece boyunca su baskınlarının yaşandığı noktalara müdahale etti.

Büyükşehir işbaşında

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri 56 araç ve 250 personel ile gece boyunca meydana gelen 180 su baskınına müdahale ederken, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ekipleri ise fen işlerine bağlı 6 kepçe, 70 kurtarma aracı ve 190 personel ile bin 120 ihbarı değerlendirdi.

Su baskınlarının yaşandığı konut ve işyerlerine pompalar ile kurtarma araçlarıyla müdahale edilirken, su baskınları nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar da itfaiye ve zabıta ekiplerinin, gayretleriyle kurtarıldı. Şiddetli yağışın taşıdığı toprak ve taşlarla kapanan yollarda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin çalışmalarıyla açıldı.

haberler.com



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,777 µs