En Sıcak Konular

Gül: Memnuniyetle görüyorum ki...

14 Ekim 2010 15:41 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dönem normal suçları bırakın cinayetlerde bile faili meçhul dönemlerin yaşandığını belirtti.

Gül, şimdi ise suç faillerinin en kısa süre içerisinde yakalandığını vurguladı.

Gül, Polis Akademisi'nin yeni öğretim yılı açılısında yaptığı konuşmada, bir taraftan herkesin sonuna kadar özgür olması, diğer taraftan da kamu güvenliği ve kanunların hâkimiyeti, herkesin hukuka uymasının temin edilmesi gerekli olduğuna işaret etti. Güçlü ve güvenli kurumların olmaması durumunda caydırıcılığın söz konusu olmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, polisin içeride suç işlemeyi önleyici, caydırıcı bir güç olduğunun altını çizdi. Gül, suç işleyenin en kısa sürede ortaya çıkarmanın polisin görevi olduğunu vurguladı.

"Bir zamanlar bırakın normal suçları, cinayetlerde faili meçhullerin olduğunu ve bunların sayılarını düşündüğümüzde güvenlik güçlerinin yetersizliğini anlaşılması gerekir." diyen Gül, "Bu ülkenin itibarıyla ilgili bir konu. Bir ülkenin hukukunun, kanunlarının yeteri kadar uygulanamadığını gösteren işaret. Büyük bir memnuniyetle görüyorum ki suç ortaya çıkarsa failleri süratle bir şekilde ortaya çıkarılıyor, failleri mahkemeye teslim ediliyor. "diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akademi öğrencilerine şu tavsiyelerde bulundu: "Güç sahibi olmak büyük bir sorumluluk gerektirmektedir. Size verilen gücü kullanmazının en iyi şekilde donatılmanız gerekir, yanlış yapmamanızı gerekir. Yanlış yaparsanız direk devleti ilgilendirecektir. Büyük sorumluluk içindesiniz. "

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuşmasının sonunda polis teşkilatı güçlü olan bir devletin iç düzeninin de güçlü olacağını sözlerine ekledi. 

CİHAN

 



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs