En Sıcak Konular

İnönü Stadı'nın adı resmen değişti

14 Ekim 2010 14:09 tsi
İnönü Stadı'nın isim sponsorluğu konusunda Beşiktaş ile FİYAPI A.Ş. arasında bugün resmi sözleşme imzalandı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve FİYAPI A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın yer aldığı imza töreni BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapıldı. İmza töreninde siyah - beyazlı kulübün Başkan Yardımcısı ve İstişare Heyetleri Başkanı Erdoğan Toprak, Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile Genel Müdür Murat Ülgen de yer aldı.
1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık yapılan anlaşmaya göre, İnönü Stadı'nın ismi, FİYAPI İnönü Stadı olarak kullanılacak. İmza töreninde konuşan Başkan Yıldırım Demirören, ''Bugün yine kulüp tarihimizin önemli bir işine daha imza attık.'' dedi.

Demirören, FİYAPI'ya 1 artı 1 yıllık olmak üzere stadın isim hakkının verildiğini belirterek, ''Sözleşmenin özelliği, stadımız bir sene sonunda yıkılırsa mukavele geçersiz kalıyor.'' dedi.

Kulüplere sponsor olanlara her zaman destek verilmesi gerektiğini kaydeden Demirören, ''Maalesef kamuoyunda bazı şeyler gördüm. Bazı konuşmalara üzüldüm. Türkiye Futbol Ligi'nin ismi kanunla değişti. Önce Turkcell, ardından Spor Toto oldu. Demek ki şartlar isimleri değiştirebiliyor. Hiç kimse Türkiye'den daha büyük değil. Türkiye Süper Lig'in önüne isim gelebiliyorsa, bu yaptığımız da normal. İsimlere saygımız sonsuz, ama kulüplerin de yaşaması gerekiyor. Zaten stadımızın ismi Fiyapı İnönü Stadı oldu. Anlaşma her iki taraf için hayırlı olsun.'' diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün sponsorluk konusundaki açıklamasının hatırlatılması üzerine Yıldırım Demirören, ''Biz zaten yazılı başvurumuzu yaptık. Kulüpler sponsorla yaşıyor. Bir sıkıntı olmayacağına inanıyoruz.'' dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu divan kurulu toplantısında stadın isminin değişmesi halinde mahkemeye gideceği yönünde açıklamalarda bulunan Ali Rıza Dizdar'ın bu tepkisinin sorulması üzerine Demirören, ''Herkes demokratik haklarını kullanır. Sayın Ali Rıza Dizdar da mahkemeye verebilir. Türkiye Futbol Ligi'nin ismi kanunla değişti. Türkiye'den büyük isim var mı. Şartlar bunu gerektiriyor.'' diye konuştu.

Başkan Yıldırım Demirören, yapılan sözleşmeyle stadın isminin FİYAPI İnönü Stadı olacağını ifade etti.

Stadın sponsorluğu konusunda Medikal Park ile yapılan görüşmelerin hatırlatılması üzerine Başkan Yıldırım Demirören, ''Bir süre görüştük. Onlara zaman vermiştik. Bu zaman içinde bize dönmeyince süreç devam etmedi.'' dedi.

Yıldırım Demirören, FİYAPI'dan sonuç almaları halinde diğer şubelere de desteğin olabileceğini ifade ederken, 15 gün sonra başka bir sponsorluk anlaşması için bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ise bu anlaşmayla onurlu bir iş yaptıklarını söyledi. İnan, Başkan Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu'na kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

''Yaptığımız anlaşma iki kademeli. Birinci kademe FİYAPI İnönü Stadı isim hakkını alarak tamamladık. Ama esas amaç izinlerin alınması halinde bu stadın yıkılıp yerine Beşiktaş Kulübü'ne, camiasına, seyircisine yakışacak yeni bir stat yapılması ile ilgili ciddi bir uğraş vereceğiz. İnşallah bundan sonraki basın toplantısında yeni bir stat müjdesini vermek istiyouz.''

İşin kendilerine teklif edildiğinde, bunun şık bir iş olduğunu düşündüklerini kaydeden İnan, ''Sponsorluk anlamında yapılacak en üst düzey bir iş. İnşaat firması olarak tarafımızdan bu hakkın alınması bizim için önemli. Firma olarak yapılmamışları yapmak gibi bir amacımız var. Sektörde hep ilkleri yapmak anlamlı. Beşiktaş'a sempatim de bu işle birlikte güçlendi. Daha önce herhangi bir takım tutmuyordum. Bu dakikadan itibaren Beşiktaş'ın menfaatleri için çalışacağım.'' dedi.

Sponsorluk konusunda örnek aldıkları bir durumun olup olmadığı yönündeki soruyu ise Fikret İnan, ''Örnek aldığımız bir durum yok. Başkanımız ve yönetimin ön gördüğü rakamlar üzerinde konuştuk. Her iki taraftan da kabul gördü ki anlaşma yapıldı. Buradan verim aldığımız sürece maddi ve manevi olarak gerek futbola, gerekse diğer branşlara destek vereceğiz.'' diye yanıtladı.

CİHAN

 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,691 µs