En Sıcak Konular

BDP, gazetecilere davalar açılmasını TBMM'ye taşıyacak

14 Ekim 2010 13:56 tsi
BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Türkiye'de gazetecilerin yazdıklarından dolayı mahkum olduğunu, basın özgürlüğünün ayaklar altında alındığını söyledi. Birdal, konuyu TBMM'ye taşıyacaklarını ifade etti.

BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ile birlikte TBMM'de basın toplantısı gerçekleştiren Birdal, Türkiye'nin, altına imza attığı uluslararası sözleşmelere rağmen gazeteci ve yazarları mahkum ettiğini ifade etti. Geçmişte ve son dönmelerde haklarında davalar açılan ve halen tutuklu bulunan gazeteci ve yazarlardan örnekler veren Birdal, bu duruma tepki gösterdi. Birdal, "Gazetecilerin mahkum olduğu her yeni kararla, demokratik toplumun temeli olan basın özgürlüğünün çiğneniyor." dedi. Bu sorunun çözümü için TBMM'yi işaret eden Birdal, bu konuyu Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na ve Genel Kurul'a taşıyacaklarını açıkladı. Birdal, insanların ellerine ve kalemlere kelepçe vurularak demokrasi ve barış olamayacağını savundu.

BDP'li Birdal, Tunceli'nin Ovacık kırsalında çıkan çatışmada iki askerin PKK tarafından şehit edilmesine ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi: ''PKK, eylemsizlik kararı aldığını ancak savunma hakkını da elinde bulundurduğunu söylüyor. Bizim temennimiz, eylemsizlik kararının sürmesi, kalıcı bir barış sağlanması."

Akın Birdal, Kürt sorununun çözülmesi için uygun bir iklimin olduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Birdal, KCK operasyonlarında halen tutuklu bulunanlar için 2 gün sonra yapılacak duruşmanın, bunun için bir test niteliğinde olacağı görüşünü dile getirdi.

cihan



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,064 µs