En Sıcak Konular

Bakan'dan zam açıklaması...

14 Ekim 2010 13:38 tsi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, gündemde bulunan ekmek zammı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ekmeğe yapılan zamda fırıncıların ortaya koyduğu gerekçenin tutarsız olduğunu öne sürdü. Un fiyatlarına gelen yüzde 21'lik zammın ekmekteki maliyete etkisinin 5'te 1 olduğunu kaydeden Eker, 2008 yılından bu yana buğdaya gelen zam dikkate alındığında ekmeğe etkisinin yüzde 4 olduğunu ifade etti. Eker, "Son iki yıl içinde buğday fiyatında ekmeğe gelen karşılığında yüzde 4 artış var." dedi.
Ankamall Alışveriş Merkezi'ndeki 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf yarışması sergisinin açılışını yapan Eker, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Ekmek fiyatlarındaki artışın sorulması üzerine Eker, "Bizden onay ve görüş alınmış değil. Piyasada un var mı var. Buğday var. Buğdaya yüzde 18 zam geldi. Bunun yüzde 4'ü ekmeğe zam olarak yansıyabilir." dedi.


SÜT İTHALATI YOK

Eker, süt ithalatı konusundaki sorulara; Avrupa Birliği ülkelerine ihraç etmek kaydıyla 2 bin 500 ton süt tozu alındığını belirterek cevap verdi. Uygulamanın Dahilde İşleme Rejimi kapsamında yapılan bir ticaret olduğunu kaydeden Eker, "Taze sütle ilgili bir şey değil. Bakanlık olarak 2 senedir Türkiye'de süt fiyatları düşmesin diye sanayiciye süt tozu farkı vermek suretiyle içeriden süt alıp süt tozu yapın. Muhafaza edin gerektiğinde kullanın diye biz başlattık." diye konuştu.


İTHAL KURBANLIKLAR GELDİ

Et ithalatında dörtlü taramanın kaldırıldığı bilgisinin doğru olmadığını söyleyen Mehdi Eker, ithal kurbanlıklara ilişkin sorulara da şap hastalığının Trakya Bölgesi'nden ari hale getirildiğini belirtti. Türkiye'nin diğer bölgelerinden Doğu ve Güneydoğu sınırlarından hayvanların naklinde, araba lastiğiyle çamurla geldiğini ifade ederek hayvan geçişlerine sıkı denetimler yaptıklarını söyledi. Trakya Bölgesi için şap olmayan ülkelerden küçükbaş ve büyükbaş hayvan kurbanlık getirileceğini belirten Tarım Bakanı, "450 bin baş koyun için Avustralya, Avrupa ülkelerinden getirilecek hayvanların belgeleri tamamlandı. Bunların bir kısmı da Türkiye'ye geldi." bilgisini verdi.

CİHAN

 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,285 µs