En Sıcak Konular

1 litre atık yağ, 1 milyon ton suyu kirletiyor

14 Ekim 2010 12:42 tsi
İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, lavaboya dökülen 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini belirtti.

Çevre kirliliği ile adı bütünleşme noktasına gelen Kocaeli'nde her türlü atığa karşı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Okullarda öğrencilere atıklar konusunda bilgi verilirken, ekipler sokak sokak dolaşarak ev hanımlarına atıkların çevreye verdiği zararları anlatıyor. Yapılan bilgilendirmelerde, kullanılmış kızartmalık atık yağların kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesislerine büyük zararlar verdiği, toprağa dökülen atık yağların ise verim kaybına sebep olduğu belirtiliyor. Uzmanlar atık yağların mıknatıs gibi diğer atıkları da tutarak kanalizasyon şebekesinin daralmasına, bir süre sonra tıkanmasına neden olduğunu kaydetti.

Bir litre kızartılmış atık yağın 1 milyon litre suyu kirletebildiğini bildiren uzmanlar, atık yağların ulaştıkları göl, deniz ya da akarsu yüzeyinde bir film tabakası oluşturarak suyun oksijenle temasını engellediğini ifade ediyor.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, ev hanımlarını atık yağları lavabolara dökmemeleri konusunda uyardı. Denize karışan 1 litre atık yağın önemli miktarda kirliliğe neden olduğunu dile getiren Açıkgöz, "Ev hanımları ve işyeri sahiplerinden atık yağları saklama kaplarında biriktirip ekiplerimize teslim etmelerini istiyoruz.1 litre atık bitkisel yağ, 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor. Evsel su kirliliğinin yüzde 25'i bitkisel atık yağlardan kaynaklanıyor. Deniz suyuna karışan bitkisel atık yağlar suda yaşayan canlıların oksijen alışverişi ile güneş ışığını önleyerek ölmelerine sebep oluyor." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs