En Sıcak Konular

‘Kara kaş’ operasyonu

16 Ekim 2010 12:29 tsi
‘Kara kaş’ operasyonu Olay biraz garip ama.. Dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışalım. Rusya’da bir soruşturma açılıyor. İçinde Ermeni siyasetçilerin ve işadamlarının bolca isimleri bulunuyor. Parlamento Başkanı dahil. Biri de Cumhurbaşkanı’nın kardeşi. Biz de diyoru

“Cumhurbaşkanı’nın kardeşinin de ismi var” dedik ama Ermenistan Parlamento Başkanı’nın da ismi var! Durum o kadar ‘büyük’. Bu bilgi bizzat Ermeni gazetelerinden geliyor. Örneğin “Aykakan Jamanak”a göre, “32 Ermeni siyasetçi ve işadamının isimleri geçiyor”.

Konu da şu; Yeraltı dünyası ile Ermeni memurları arasındaki bağlantı! Soruşturmada ayrıca,  kaçakçılık, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklanması da var. “Teşekküllü” iş yani.

Bu liste Liste, Ermenistan Başsavcısı ile Milli Güvenlik Bakanı’na da  verilmiş. Bu kişilerin ifadeleri alınabilir deniyor ama iyice gariplik şuradaki, Başsavcı ve Bakan Rus muhataplarına, hani nasıl diyelim, “bu iş bizim boyumuzu aşar” demişler.

Bir başka gazete ise listede bulunanların önemlicelerini listelemiş; “Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın kardeşi Aleksandr Sarkisyan, Parlamento Başkanı Ovik Abramyan, Devlet Gelirleri Komitesi Başkanı Gagik Haçatryan, milletvekilleri Ruben Ayrapetyan, Samvel Aleksanyan, Levon Sarkisyan, Gagik Çarukyan gibi…

Tabii akla, “Cumhurbaşkanı’nın ismi yok mu” sorusu geliyor. Görünür de yok. “Görünmeyen” de olup olmadığı bilinmiyor. Fakat “ifade vermeye çağrılabilir” deniyor.

Artık bu noktada şunu sormak gerekiyor, “bir başka ülkenin açtığı soruşturma, Ermenistan siyasilerini nasıl bu kadar bağlayabiliyor”? Bu sorunun bir cevabı bir de analiz edilmesi gereken bölümü var.

Ermenistan-Rusya ilişkileri o kadar yatkın vev iç içe ki, özellikle ticari açıdan Ermenistan Moskova’ya mahkum durumda. Bu yüzden akçeli işlerdeki sorunlarda Rusya “kendi evinde gibi” davranıyor ki, kimse yadırgayamaz. Durum öyle çünkü.

Erivan açısından ise durum “alan el veren el” pozisyonunda. Çünkü bu tür işlerde yani ekonomik açıdan bağlı olduğuz odaklara efelenirseniz siyasi sonuçları olabilir.

Hatta Rus soruşturmasının siyasi basamakların hepsini çıkıp, Cumhurbaşkanı’nın kapısının önünde durması da, “bir beklentiyi” ifade ediyor olabilir. 

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,657 µs