En Sıcak Konular

Dinçer: 'Şili yerine biz olsaydık...'

14 Ekim 2010 12:06 tsi
Zonguldak'taki maden ocağında ölenlere 'Acı çekmediler. Güzel Öldüler' diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Böyle bir kaza bizde olsaydı, madencilerimizi üç günde çıkarırdık'' dedi.

Şili'de meydana gelen maden kazasında mahsur kalan işçilerin yeryüzüne çıkarılması hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Böyle bir kaza bizde olsaydı, madencilerimizi üç günde çıkarırdık'' dedi.

Dünyanın gündemindeki maden kazasında mahsur kalan 33 işçinin 69 gün sonra yeryüzüne çıkarılmasını Bakan Dinçer bakın nasıl yorumladı.

3 GÜNE ÇIKARIRDIK!

"Böyle bir kaza bizde olsaydı, madencilerimizi üç günde çıkarırdık" diyen Dinçer, Sky Türk'te yayınlanan 'Haber Mahali' programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ömer Dinçer, "Zonguldak'da grizu patlaması ile kazaya uğradık. Şili'de ise göçük oldu. Şayet Zonguldak'da grizu patlaması yerine, göçük olsaydı, işçilerimizden hayatını kaybeden olmayacaktı ve sadece 3 günde çıkaracaktık" dedi.

"Maden ocağındaki İşçilerimizi 560 metreden 3 günde çıkarırdık. Biz çok daha iyiyiz. Şimdi siz, madenin bir köşesinde göçük olmuşken öbür tarafta güvenli bir yerde bekleyen insanları görüp "Bizde niye böyle değil!" derseniz, bize haksızlık edersiniz. Çünkü bizim madenlerimizde de işçilerimizin güvenle ve aylarca kalabilecekleri mekanlar var. Zaten ona benzer yerlerde dinleniyorlar, yemeklerini yiyorlar. Ama bizde insanlar hayatını kaybettiler. İkisi ayrı durumlar. Onun için Şili'deki benzer başka bir durumu bizimle mukayese etmenin doğru olacağı kanaatindeyim" dedi.

Şili'deki kurtarma çalışmalarının abartıldığını da sözlerine ekleyen Bakan Dinçer, "Niye o kadar büyütüyoruz Şili'de olup biten hadiseyi? Şöyle örnek vereyim, içeriye indirilen sondajın genişliğiyle, aslında yapılan kafes birbirinden farklıydı, uyumlu değildi. Kafes sondaj deliğinden içeriye giremediği için geciktiler. Çok da basit bir hadiseydi halbuki" dedi.

ZONGULDAK'TA 'GÜZEL ÖLDÜLER' DEMİŞTİ!

Zonguldakta 30 madencinin can verdiği grizu faciası ile ilgili o süreçte televizyonlara açıklamalarda bulunan Bakan Dinçer, işçilerin ölürken acı çekmediğini iddia ederken konuşmasında yakınlarını rencide edici kelimelere yer vermişti. Dinçer ‘Cesetlere bakıldığında yanma, parçalanma var mıydı?’ sorusu üzerine Bakan Dinçer, “İlk 19- 20 cesedimizde bahsettiğiniz türden herhangi bir şey yoktu. Güzel öldüler. O konuda ben acı çekmediklerini ve fizik olarak da güzel öldüklerini buradan rahatlıkla söyleyebilirim” cevabını vererek herkesi şok etmişti.

KOCAMI 5 AYDIR ÇIKARAMADILAR

Öte yandan 17 Mayıs'ta 30 madencinin öldüğü grizu faciasında cenazelerine ulaşılamayan maden işçilerin aileleri, Şili'deki maden kazasında mahsur kalan madencilerin kurtarılmasını televizyon ekranlarından izledi.

Şili'de, 5 Ağustos'tan bu yana Copiago kenti yakınlarındaki bir madende yerin 622 metre altında mahsur kalan 33 madenci, birer birer çıkarılırken, Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu'nda 17 Mayıs'ta meydana gelen grizu faciasında 2 maden işçisinin cesetlerine hala ulaşılamadı. Kazanın üzerinden 5 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen cenazelerini alamayan Kartal ve Düzcük aileleri, Şili'deki maden işçilerinin birer birer yer yüzüne çıkarılmasını televizyon ekranlarında gözyaşları içinde izledi.

2 çocuğu da üniversitede okuyan 41 yaşındaki Gülüzar Kartal, özgürlüklerine kavuşan madencilerin yakınlarıyla kucaklaşmasını izlerken ağladı. Kartal, "Onlar gezmeye gitmiş gibi çıkıyorlar. Benim eşimin cenazesine bile ulaşılmadı. 5 ay oldu. Yalvarıyorum onu çıkarsınlar" diye feyat etti.

 



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,286 µs