En Sıcak Konular

Bursa'yı sel sabaha karşı vurdu

14 Ekim 2010 11:26 tsi
Bursa'da şiddetli yağış sonucu yaşanan su baskınlarında bir kişi hayatını kaybetti. Sel baskınlarının kentte büyük maddi hasara da yol açtığı bildirildi.

Bursa merkez Osmangazi İlçesi Alacahırka Mahallesi'nde zemin katta yaşayan 84 yaşındaki İsmail Güven, boğularak hayatını kaybetti. Yatağa bağımlı olduğu belirtilen Güven, oğlunun kurtarmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı öğrenildi. Güven'in komşuları, "Mehmet Güven babasını kurtarmak istemesine rağmen başaramadı, ardından imdat çığlıkları atarak yardım istedi. Ancak bizler de eve giremedik, çünkü her tarafı su basmıştı. Daha sonra babasını kurtaramayacağını anlayan oğlu, kendisini komşusunun duvarından atarak kurtardı." dediler. Eve gelen 112 acil servis görevlileri ve sivil savunma ekipleri tarafından evden çıkarılan İsmail Güven'in cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


"EVLERİ SU BASINCA DAMA ÇIKTILAR"

Alacahırka Mahallesi'nde Gelinboz deresinin taşması sonucu sel sularının taşıdığı kum ve çıkıl yığınları caddeleri doldurdu. Araçlar sel sularının getirdiği taş ve kum yığınları içinde kalırken, evleri su basan ve işlerine gitmekte olan vatandaşlar kendilerine ulaşacak yardımı bekledi.

Alacahırka Mahallesi'nde evlerini su basan vatandaşlar ise damlara çıkarak kurtarılmayı bekledi. Evlerini su bastığı için bir çok vatandaş pencereden kendini dışarı atarken, bazıları ise evlerinin bacasına çıkarak orada beklemeyi tercih etti. Birçok vatandaş ise kendi çabaları ile evlerini temizlemeye çalıştı.

Evlerini su basmasından dolayı pencereden atlayarak kurtulduklarını belirten Nail Başol, selden dolayı çok korktuğunu söyledi. Başol, "Yatarken evi su basmaya başladı, ben de sel geldiğini anladım ve biraz da panikledim. Bunnu ardından kendimi kurtarmak için kapıyı kullanmadan pencereden dışarı çıktım. Tamamen sular altında kalan evmize giremiyoruz." dedi.

Alacahırka Mahalle Muhtarı Fevzi Dursun ise belediye ekiplerine tepki göstererek, çöp artıklarının zamanla dereyi doldurması nedeni ile mahalleyi su bastığını belirtti. Yetkililere söylemelerine rağmen Gelinboz deresi ile ilgili her hangi bir önlem alınmadığının altını çizen Dursun, mahallede su baskınından dolayı büyük hasar ve maddi kaybın meydana geldiğini söyledi.

Hasan Bektaş ise akşamdan aracını caddeye park ettiğini belirterek, "Sabaha karşı aniden gelen selle birlikte benim araç da sürüklenerek buraya kadar geldi. Aracın içi sularla doldu, büyük hasar meydana geldi." şeklinde konuştu. Selin sürüklediği araçlar çekicilerle götürüldü.

Öte yandan belediye ekipleri caddelerde temizlik çalışmalarına başladı.
 
cihan



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,849 µs