En Sıcak Konular

Yeşil Kartlılara diş müjdesi

14 Ekim 2010 11:14 tsi
Yeşil kartlılarla ilgili resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yeni uygulama hasta ve hasta yakınlarını mutlu etti.

Anadolu Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar, yeşil kartlılarla ilgili resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yeni uygulamanın hasta ve hasta yakınları için çok olumlu bir uygulama olduğunu söyledi.

HAYAD Genel Başkanı Yusuf Babar, yeşil kartlı vatandaşların dolgu ve tedavilerinin devlet tarafından karşılanması ile özel hastanelerde tedavi edilmesi halinde devlet tarafından masrafının karşılanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Yeşil kartlı vatandaşların parasızlıktan dişlerini çektirmek zorunda kalmayacaklarını aktaran Babar şöyle konuştu: "Yeşil kartlı vatandaşlarımızın diş rahatsızlıklarında çekilmesine gerek kalmadan dolgu ve tedavi ile sağlıklı dişlere kavuşabilecek. Daha önceden yeşil kartı vatandaşlar dolgu yaptıramadıkları için dişlerini çekmek zorunda kalıyordu. Artık yeşil kartlı hastaların dolgu ve kanal tedavi ücretleri devlet tarafından karşılanacak. Bu uygulamayla maddi yetersizlikten dolayı dişlerini çektirerek ağzında diş kalmayan yeşil kartlı vatandaşlarımız rahatlamış olacak. Sosyal devlet olmanın gereği tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden maksimum düzeyde eşit bir şekilde faydalanması adına resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren bu uygulamanın hassasiyetle sağlık kuruluşlarında uyulmasını vatandaşlarımızın hastanelerde mağdur edilmemesini istiyoruz."

cihan



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs