En Sıcak Konular

Hanefi Avcı'yı yakan itiraf!

14 Ekim 2010 10:54 tsi
Eski Mülkiye Başmüfettişi Nuri Yaman, Hanefi Avcı'nın gizli bir arşivinin daha olduğunu açıkladı.

Hanefi Avcı'nın konutunda ele geçen ses kayıtlarının kendisine ait olmadığı iddiası üç kaynak tarafından yalanlandı.  Eski Mülkiye Başmüfettişi Nuri Yaman, 2006’da denetleme için gittiği Edirne’de  Avcı’nın kendisine birçok belge ve kaydı sakladığını söylediğini açıkladı. Taraf'a konuşan Yaman,  Avcı’yı başının belaya girebileceği yönünde uyardığını kaydetti. Avcı'nın 'Teşkilat’ın Adamları' kitabının yazarı gazeteci Belma Akçura’ya da bu hususu itiraf ettiği ortaya çıktı. Kitaptaki ropörtajda “1988 yılında başlayıp 1995’te fiilen bıraktığım dinleme izleme işlemleri dolayısıyla da binlerce telefon dinlemesine karar verdim. Ama bir iki istisna dışında bu dinlemelere mahkeme kararı aldığımızı da hatırlamıyorum" ifadeleri yer alıyor. Bir diğer ifşaat ise DYP'li eski bakan Salim Ensarioğlu’ndan geldi. Avcı’nın DYP Diyarbakır il başkanı olduğu dönemde kendisini dinlediğini belirten Ensarioğlu, “O bir dinleme hastasıdır. Beni dinleyip 'çok konuşma' diyerek tehdit etmişti" dedi.


ÖYLE ŞEYLER ANLATTI Kİ..
BUGÜN'ün sorularını cevaplayan BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman çarpıcı açıklamalarını sürdürdü. Uzun süre Edirne’de kaldığı için Avcı ile akşamları sohbet ettiklerini söyleyen Yaman, “Faili meçhullerin çok yoğun olduğu dönemlerde Diyarbakır’da istihbarat şube müdürü olarak görev yapmış. Cem Ersever’ler, Arif Doğan’lar döneminde oradaymış. Öyle şeyler anlattı ki ben hayret ettim. Her şeyi biliyor. Çok vakıf. O dönemde Abdülkadir Aygan’ın kitabını okuyordum. Onları anlattım. Bunların hepsini bilen bir adam. Ben de Aygan’ın anlattıklarını, JİTEM’i, Ersever’i soruyordum. Her şeyi anlattı" diye konuştu.


HER TÜRLÜ BELGEYİ ARŞİVLEMİŞ
Avcı’nın “Hepsinin belgesi, kaydı var" dediğini aktaran Yaman, “Bu kadar bilgi sahibi olan bir insanı yaşatmazlar, kendine dikkat et’ şeklinde uyardığını dile getirdi. Avcı ise ‘Ben tedbirimi aldım. Notlarım, kayıtlarım arşivimde. Çok güvenli bir yerde. Bir örneği bende bir örneği de çok güvendiğim birinde. Bana bir şey olursa O’ndan alınır’ diyordu" demiş. Yaman, “Ses kayıtları dışında bilmediğimiz başka kayıtlarda mı var?' sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Tabiî ki. Mesela işlenen bütün cinayetleri bilen, bütün çalışmaları takip eden bir insandı. Türkiye ile ilgili çok önemli bilgi sahibi bir adam bu adam. Zamanında her türlü bilgi belgeyi arşivlemiş."



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,805 µs