En Sıcak Konular

Hurley, Hinduluğu aşağılamaktan yargılanacakl  

0 0 0000 00:00 tsi
Hurley, Hinduluğu aşağılamaktan yargılanacakl   Liz Hurley ve kocası Arun Nayar’ın Hindistan’daki düğünlerinde işlediği suçlar: Dini törende alkol almak, kutsal ateşin yanında öpüşmek, yer yerine sedire oturmak ve kutsal sığır derisinden ayakkabı giymek.

İNGİLİZ model Elizabeth Hurley ile Hintli kocası Arun Nayar’ın, Hindistan’ın Jodhpur kentindeki Racastan kalesinde düzenledikleri evlilik töreni, başlarına dert açtı. Hurley ile Nayar, tören sırasında Hindu geleneklerine hakaret ettikleri gerekçesiyle mahkemelik oldular. Suçlu bulundukları takdirde, çift Hindistan Ceza Kanunu’nun 295. maddesi uyarınca üç yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.

Jodhpur’da basın yayın işiyle uğraşan Vişnu Kandelval, çiftin Hindu geleneklerini ayaklar altına aldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Şimdiye kadar iki tanığın ifadesine başvuran mahkeme, bu hafta üç tanığı daha dinleyecek ve ardından çiftin yargılanıp yargılanmayacağına karar verecek.

Hurley ile Nayar, Hindulara ait mekanda yapılan dini tören sırasında alkol almak, kutsal ateşin yanında öpüşmek, yere değil de sedire oturmakla suçlanıyor. Kandelval ayrıca, Hurley’in deriden ayakkabı giydiğini belirterek, "Hindular ineğe tapar. Sığır derisinden yapılmış ayakkabı giymek büyük hakaret. Liz ile Nayar, Hıristiyan geleneklerine göre evlendiler. Ama maddi menfaat sağlamak için, Jodhpur’da vitrin düğünü yaptılar" dedi.

Kandelval’ın avukatı, Nayar’ın babası Vinod Nayar’ın da çift aleyhine tanıklık yapacağını söyledi. Vinod Nayar, Hurley’in karşı çıkması yüzünden, oğlunun düğün törenine katılamadığını belirterek oğlu ile ilişkisini kestiğini söylemişti.
 
hürriyet



Bu haber 285 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs