En Sıcak Konular

MHP suçluyu buldu!

14 Ekim 2010 10:23 tsi
MHP'ye göre HSYK'daki toplu istifanın sorumlusu kim?

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''HSYK'da yaşanan toplu istifa Türkiye'ye yakışmayan bir sonuçtur. Hükümet ile yargı arasındaki bu savaş Türkiye'ye zarar vermektedir, sorumlusu hükümettir'' dedi.

Şandır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin kendine bağlı bir yargı yaratma amacında olduğunu savunan Şandır, yaşanan gelişmelerin de bunu gösterdiğini ifade etti.

Türkiye'nin ''tek adam ve parti devleti'' haline dönüştüğünü ileri süren Mehmet Şandır, şöyle konuştu:

''HSYK'da yaşanan toplu istifa Türkiye'ye yakışmayan bir sonuçtur. Hükümet ile yargı arasındaki bu savaş Türkiye'ye zarar vermektedir, sorumlusu hükümettir. Türkiye'yi 8 yıldan bu yana tek başına yönetenAKPiktidarı, maalesef cumhuriyetin tüm kurumları ile kavga etmeyi bir siyaset üslubu olarak öngörmüş ve her kurumla kavga etmiştir. HSYK'da yaşanan istifa kararının gerekçesi olarak ortaya konulanlarla Adalet Bakanı'nın verdiği cevap, bu söylediklerimizin ispatıdır.

Hükümet kendine bağlı, kendi emrinde bir yargı kurumu kurabilmek için Anayasa'yı bile değiştirmiştir. Türkiye hızla demokratik sistemden totaliter sisteme doğru, tek adam yönetimine, parti yönetimine doğru dönüşmektedir. AKP hükümeti 'demokrasi', 'daha fazla demokrasi' yalanı altında parlamenter demokratik sistemi ve cumhuriyet rejimini parti devletine doğru dönüştürmektedir. Bunu ülkemizin geleceği açısından çok ciddi bir tehdit olarak görmekteyiz.

Üst yargının, milletin iradesi ile oluşmuş siyasi iktidarla kavga yapmayı ve bunun için hukuku kullanmayı bir yöntem olarak belirlemiş olmasını da bir talihsizlik olarak görüyorum. Herkes milletin iradesine saygı göstermek mecburiyetindedir, herkes hukukun içinde kalmak mecburiyetindedir. Anayasa ve yasalardan kaynaklanmayan hiç bir yetki kullanılmamalıdır.''

''HSYK'nın toplu istifası eğerAnayasa değişikliğiile ilgili referandum sonuçlarına bir tepkiyse bunu doğru bulmayız'' diyen MHP Grup Başkanvekili Şandır, sebebi ve sorumlusu ne olursa olsun, gelinen noktanın; ''AK Parti iktidarının Türkiye'yi kötü yönettiği gerçeği'' olduğunu kaydetti.

Şandır,emekliaylıklarına yapılan zamla ilgili olarak da bunun yeterli olmadığını belirtti ve ''Dağ fare doğurmuştur. Yokluk içerisinde kıvranan emeklilerimizle adeta alay edilmiştir'' görüşünü dile getirdi.

AZERBAYCAN-TÜRKİYE MİLLİ MAÇI

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Azerbaycan-Türkiye milli maçında A milli takımın 1-0 yenilmesinden dolayı üzüntü duyduğunu da belirterek, ''Türk milletinin futboldan beklentileri geçen şampiyonada olduğu gibi hayali sükuta uğramak üzere. Ancak umutları kaybetmemek gerekir. Ben sporcularımızın üstün bir gayretle bundan sonraki maçlarını kazanacaklarına inanmak istiyorum'' dedi. 

 



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,180 µs