En Sıcak Konular

'Otopsiye değil, mumyalamaya karşı çıktım'

14 Ekim 2010 10:17 tsi
'Otopsiye değil, mumyalamaya karşı çıktım' 
Semra Özal, Kanaltürk'te katıldığı programda, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eşinin, Bulgaristan büyükelçiliğinde katıldığı resepsiyonun ertesi günü kollarında öldüğünü söyleyen Semra Hanım, resepsiyonda verilen limonatadan şüphelendiğini vurguladı. "Ölürken ağzından köpük geldi. Köşk'te doktor da ambulans da yoktu." diyen Özal, kendisine otopsi konusunda bir şey sorulmadığını, otopsiye değil, mumyalamaya karşı çıktığını belirtti.

17 Nisan 1993 tarihinde vefat eden Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin sis perdesi hâlâ kalkmadı. Ailesi, Özal'ın zehirlendiğine ilişkin iddiaları yeniden gündeme taşıdı. Semra Özal, geçtiğimiz günlerde Erbil'de yayımlanan Rudaw ve Denge Azad gazetelerine verdiği demeçte eşinin zehirlendiğini, ellerinde bulunan belgeleri yetkili kurumlara vermelerine rağmen bunların yok edildiğini öne sürmüştü. Oğlu Ahmet Özal da babasının saç örneklerinin yurtdışında olduğunu, savcılığın istemesi halinde getirtebileceklerini kaydetmişti. Dün Kanaltürk'te Tarık Toros'la Merkez Siyaset programında konuşan Semra Özal, ölüm anına ilişkin ilk kez konuştu. Emekli Büyükelçi Kaya Toperi'nin ısrarlarıyla Bulgaristan büyükelçiliğindeki kokteyle götürüldüğünü anlattı. Özal'ın resepsiyondan geldikten sonra bir şey yemek istemediğini belirten Semra Hanım, "Ben de kızdım, 'Gene bir şeyler mi atıştırdın, ne yaptın?' diye. 'Yok yok, hiçbir şey ağzıma sürmedim ama herkese içki getirirken bana bir bardak limonata yapmışlar.' dedi. Dedim ki, 'Ömründe içmezsin limonata. Nasıl aldın da içtin?' O da 'Sizin için yaptık deyince ayıp olmasın diye içtim.' cevabını verdi." ifadelerini kullandı. Semra Özal, ölümün ise ertesi gün yaşandığını dile getirerek, o anı şöyle aktardı: "Sabah, konuşa konuşa kahvaltı masasına doğru ilerliyorduk. Hemen arkamdaydı. Bir anda, oturma odasına geçmek üzereyken küt diye düştü. Düşünce hemen çevirdim, ağzından beyaz bir köpük geliyordu. (Kokteylde) içtiği limonatadan şüpheleniyorum."

Özal'ın aktardığına göre, o gün ilginç gelişmeler de yaşanmış. Eşinin ağzından köpük geldiğini gören Semra Özal, doktoru çağırmış ancak ilk yetişen garson olmuş.

DOKTOR KÖŞK'TE YOKTU, EŞİM HASTANEYE ARABAYLA TAŞINDI

Semra Özal, şöyle devam etti: "Ondan sonra deniz albayı vardı, yaver, o geldi. Başka kimse yoktu. En son bizim başyaver geldi. Başyaverle birlikte kucakladılar. İki yaver, iki garson kucakladılar, kapıdaki arabaya götürdüler. Ne ambulans vardı ne de doktor. Sedye gelmedi. Ben hastaneye giderken yolda gördüm, doktor geliyordu. Bir hastaneye gitmiş, bir işi varmış. Oradan yeni geliyordu Köşk'e. Onu (eşimi) yaverler ve garsonlar kucakladı, götürdüler. Bir de hastaneye girişi var. Hastaneye de iki kişi kollarından tutup sürükleyerek sokuyorlar." Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner ise daha önce yaptığı açıklamada Turgut Özal'ın ambulansla hastaneye kaldırıldığını ileri sürmüştü.

Semra Hanım, eşinin saç örneğinin kendisinde bulunduğunu da söyledi. "Eşim vefat ettiği zaman doktor saçının ucundan kesti bana verdi. Hatıra diye, o kadar." derken, kimsenin kendisine otopsi konusunda bir şey sormadığını kaydetti. Otopsiye değil, cenazenin mumyalanması önerisine karşı çıktığını sözlerine ekledi.

Programa katılan Ahmet Özal da babasının zehirlendiğine inandığını kaydetti. Özal, "Kalp rahatsızlığından ölen bir kimsenin ağzından köpük gelmesi söz konusu olamaz." dedi.
 
zaman



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,141 µs