En Sıcak Konular

Ergenekon mu kurdu?

14 Ekim 2010 09:59 tsi
Ergenekon mu kurdu?



Arif Doğan'ın verdiği ifadelerin Ergenekon belgeleriyle örtüşmesi akıllara "JİTEM'i Ergenekon mu kurdu?" sorusunu getirdi.

Ergenekon belgelerinde "JİTEM deneyimi" ifadesi yer diyordu.

Ergenekon'un tutuksuz sanıklarından emekli Albay Arif Doğan'ın "kurucusu" olduğunu söylediği JİTEM hakkında verdiği ifadenin, Ergenekon soruşturmasında elde edilen bazı belgelerle örtüşmesi akıllara Ergenekon ile Jİ- TEM arasındaki bağlantıyı getirdi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen "Faili Meçhul Cinayetler Soruşturması" kapsamında talimatla ifadesi alınan Doğan, "İstihbaratta çekilen sıkıntılar nedeniyle ortaya çıkan ihtiyaç üzerine Jandarma Genel Komutanlığı emriyle Jandarma Asayiş Bölge Komutanlığı bünyesinde JİTEM (Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele Grup Komutanlığı) adı altında deneme amaçlı bir ünite oluşturuldu. Kadrolu bir yapısı yoktur" dedi. Doğan, OHAL bölgesinde operasyonel çalışması öngörülen Jİ- TEM'in oluşturulma emrini 1988- 90 yıllarında Jandarma Genel Komutanlığı yapan Burhanettin Bigalı'nın verdiğini kaydetti. JİTEM'in görev alanının OHAL Bölge Valiliği sınırlarında kaldığını belirten Doğan, "Ben de geçici hafiza kaybı vardır. Ne kadar ve kaç yıl süreyle çalıştığımı bilmiyorum" dedi. Doğan, 1990 yılında Diyarbakır'daki görevinden ayrıldığını ve o dönem albay rütbesindeki Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e devrettiğini de vurguladı, kendisinden sonra JİTEM faaliyetleri konusunda bilgisinin olmadığını söyledi.

ERGENEKON BAĞLANTISI

Arif Doğan'ın ifadesi Ergenekon örgütünün anayasası olarak nitelendirilen 29 Ekim 1999 tarihli "Ergenekon Analiz, Yeni yapılanma, Yönetim ve Geliştirme Projesi İstanbul/29 Ekim 1999" isimli belgedeki JİTEM ile ilgi bir ifadeyle örtüşmesi dikkat çekici. Ergenekon örgütünün yeniden yapılandırılması ve sivillere açılmasının değerlendirildiği belgede, Jİ- TEM için "JİTEM deneyimi" ifadesi kullanılıyor. Arif Doğan, ifadelerinde ve internete düşen ses kayıtlarında da JİTEM içerisinde askeri personel haricinde çok sayıda sivil unsurların da bulunduğunu belirtiyor.

DHKP-C, JİTEM'ci infaz etmiş

Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e ifade veren JİTEM'in kurucusu emekli Albay Arif Doğan, altı yıl önce işlenen iki esrarengiz cinayete ışık tuttu. Doğan, Beyoğlu'nda öldürülen üniversiteli Önder Babat'ın katili olduğu gerekçesiyle DHKP- C'nin infaz ettiğini öne sürdüğü Hakan Saraylıoğlu'nun, kendisine çalışan JİTEM elemanı olduğunu söyledi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Selim Bolluk'tan elde edildiği öne sürülen ajandada Saraylıoğlu'nun infazına ilişkin notlar çıkınca, cinayet soruşturması daha sonra Ergenekon davasıyla birleştirilmişti.

sabah

 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs