En Sıcak Konular

CHP'li vekiller de inanmadı !

14 Ekim 2010 09:43 tsi
CHP’li 55 milletvekilinin imzasıyla eski Milli Eğitim Bakanı Çelik hakkında verdiği soruşturma önergesinin oylamasına sadece 15 CHP’linin katılması şaşkınlık meydana getirdi.

CHP’nin, “görevini kötüye kullandığı ve yetkisini suistimal ettiği” gerekçesiyle eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında verdiği soruşturma önergesi, Meclis’te yapılan oylamayla reddedildi. Çelik aleyhine verilen soruşturma önergesine imza koyan 55 CHP’linin çoğunun önergeyi desteklememesi, sadece 15’inin önergenin kabulü yönünde oy kullanması dikkat çekti.

SADECE 15 CHP’Lİ KATILDI

326 milletvekilinin katıldığı gizli oylama sonucu 30 “kabul”, 9 “çekimser”, 2 “geçersiz” oya karşılık, 285 oyla soruşturma açılması istemi reddedildi. Önerge, 55 CHP’li vekilin imzasıyla verilmişti. Ancak oturuma katılan CHP’li sayısı 15’te kaldı. Dolayısıyla önergenin kabulü yönünde oy kullanan CHP’li sayısı da 15 oldu. Kabul ve çekimser oylarınMHPve bağımsız milletvekillerinden geldiği öğrenildi. CHP’den oylamya katılımın bu kadar düşük olması da, verdikleri önergeye CHP’lilerin bile inanmadığı şeklinde yorumlandı.

LOKMAN GÖRDÜ SİZ GÖRMÜYORSUNUZ

Kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlayan Çelik, “Lokman Ayva, OECD raporunu gönderdi bana. Türkiye’yi tebrik ediyorlar. Gözleri görmeyen Lokman Ayva bunu gördü, siz görmüyorsunuz” dedi. Çelik, ayrıca,Birleşmiş Milletlerİnsani Gelişim Endeksi’ne göre Türkiye’nin eğitimde 2002’den 2009 yılına kadar, ülke sıralamasında 102’nci sıradayken 74’üncü sıraya çıktığını belirterek, “28 basamak birden çıkmıştır. 28 basamak sıçrama yapmıştır millî eğitimde bu ülke. Bunu görmek lazım” diye konuştu. 

samanyoluhaber



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,583 µs