En Sıcak Konular

Akaydın'dan bir skandal daha

14 Ekim 2010 09:29 tsi
CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye

Başkanı Mustafa Akaydın skandallara imza atmaya devam ediyor. Ancak bu seferki skandal yenilir yutulur değil...
Rektörlük döneminde Akaydın’ın yardımcılığını yürüten Aktekin’in belediyede Genel Sekreterliğe başladıktan sonra da üniversitenin döner sermayesinden aylık 2 bin 700 lira aldığı ortaya çıktı.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin’in, belediyedeki gelirine ek olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden her ay döner sermaye payı aldığı ortaya çıktı. Hukuksuz ödeme, Sayıştay müfettişlerinin Tıp Fakültesi kayıtlarını incelemesinde ortaya çıktı. Tıp Fakültesi kayıtlarına göre, daha önce fakültede görev yapan Rıfkı Aktekin’e belediyede genel sekreter olarak görev yapmasına rağmen, her ay 2 bin 713 TL döner sermaye ödemesi yapılıyor.

GERİ İADESİ GÜNDEME GELECEK

Sayıştay, bugüne kadar rastlanmayan tuhaf uygulamayı geçtiğimiz Temmuz ayında tespit etti. Yıllık rutin denetim için Üniversite hesaplarını inceleyen 4 Sayıştay müfettişi, hukuksuzluğu denetim raporlarına da yazdı. Sayıştay müfettişleri, o tarihte bir yıldan fazladır sürdürülen bu ödemenin mevzuata aykırı olduğunu üniversite yönetimine bildirdi. Sayıştay raporunun teslim edildiği Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nün konuyla ilgili henüz bir işlem yapmadığı belirtildi. Üniversitenin söz konusu döner sermaye ödemesini durdurması durumunda, bugüne kadar yapılan ödemelerin geri iadesi de gündeme gelecek.

HEP AKAYDIN’LA OLDU

Mevzuata aykırı şekilde döner sermayeden pay alan Mehmet Rıfkı Aktekin, Eski Akdeniz Üniversitesi rektörü Mustafa Akaydın’ın CHP’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden hemen sonra belediyeye Üniversiteden beraberinde getirerek işe aldığı 32 kişiden biri. Tıp Fakültesi’nde profesör olan Aktekin, Akaydın’ın yanında rektör yardımcısı olarak görev yapıyordu. 29 Mart 2009 yerel seçimleri sonrasında Akaydın’la birlikte belediyeye geçti.

GÖREVLENDİRME FORMÜLÜ

Benzer durumlarda kadrolu atama yapılmasına rağmen, Aktekin’in üniversitedeki gelirinin sürdürülmesi için belediyede görevlendirme yoluyla çalıştığı bildirildi. Ancak görevlendirmelerde döner sermaye payı alınamıyor.

Aradığınız kişilere şu an ulaşılamıyor

Üniversitenin döner sermayesinden aylık 2 bin 713 liralık haksız kazançla ilgili telefonla bilgisine başvurmak istediğimiz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Genel Sekreter Mehmet Rıfkı Aktekin, görüşme talebimize yanıt vermedi. Belediye Basın Müşaviri tarafından Aktekin’in Altın Portakal Film Festivali jürisinde olduğu, Akaydın’ın da il dışında olduğu söylendi. Kamuoyu, Bira Festivali ve Antalya Film Festivali’ne Kustirica’yı davet ettiği için tepki toplayan Akaydın’ın yapacağı açıklamayı merak ediyor.

ÜÇÜNCÜ SKANDALINA İMZA ATTI

Düzenlediği bira festivalinde üniversiteli bir gencin alkol komasına girip ölmesiyle tepki toplayan Akaydın, Sırp katliamı hakkında ‘abartıyorsunuz’  diyen Emir Kustirica’yı da Altın Portakal’a davet etmişti.

star




Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,503 µs