En Sıcak Konular

Doğan 'satıyorum' dedi, devler sırada

14 Ekim 2010 08:41 tsi
Doğan 'satıyorum' dedi, devler sırada Hürriyet, Milliyet ve Vatan gazeteleri ile, Kanal D, Star TV ve CNN Türk'ün sahibi Doğan Yayın Holding'e (DHY) Batılı medya devleri talip oldu.

Bloomberg'in haberine göre Alman RTL Group, TPG Capital ve Axel Springer ile Fransız Vivendi, Aydın Doğan'a ait medya şirketleriyle ilgileniyor. Doğan Holding'in teklif aldığı yatırımcılar arasında Amerikalı Time Warner'ın bir iştiraki olan Prag merkezli Central European Media Enterprises ve Rupert Murdoch'un News Corp'u ile KKR Co ve Mey İçki'yi satın alan Texas Pacific Group gibi fonlar da yer alıyor. Axel Springer'in hali hazırda Doğan TV Holding'de yüzde 25 hissesi bulunuyor. Edinilen bilgiye göre DHY, bazı gazete ve TV kanallarının satışı için Goldman Sachs aracılığı ile yürüttüğü süreçte, kısa listeye kalan az sayıdaki yatırımcı ile görüşmelere başladı. Aydın Doğan, 4,8 milyar liralık vergi cezasının ardından bazı iştiraklerini satma kararı almıştı. Vergi cezalarına ilişkin davalar ise halen sürüyor.

Reuters'ın dün geçtiği bir habere göre DHY ile görüşen yatırımcıların bir bölümü bazı TV kanalları ya da gazeteleri dışarıda tutarken, bazıları da tüm iştirakler için teklif veriyor. Satış tutarının iki milyar doları bulabileceği belirtiliyor. Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da yaptığı açıklamada, Doğan Yayın Holding'in iştirak satış sürecinde bağlayıcı olmayan teklifleri aldığını teyit etti. Doğan Yayın Holding ise danışman kuruluş eşliğinde çalışmaların devam ettiğini ve mevcut durum itibarıyla açıklama gerektirecek yeni bir durum olmadığını açıkladı. Anadolu Yatırım Araştırma Yönetmeni Gülizar Özdemir, "Doğan Yayın'da zaten satış bekleniyordu. ABD'li bir şirkete satılacağına yönelik beklenti vardı. Şimdi Goldman Sachs ile anlaşma yapılması, satış olacak diye algılandı." dedi.
 
zaman



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,025 µs