En Sıcak Konular

Gökçek'ten Futbol Federasyonu'na kılıçlı tepki

13 Ekim 2010 22:25 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, A Milli Futbol takımının Avrupa Şampiyonası elemelerinde önce Almanya ardından da Azerbaycan'a yenilmesinin ardından sert tepki geldi.

Ankara'nın Başkent Oluşu'nun 87. yıldönümünde Rixos Otel'deki resepsiyona seymen kıyafetiyle katılan Gökçek, burada federasyona ağır eleştirilerde bulundu. Geleneksel seymen kıyafeti ve kılıcıyla eleştiri oklarını Futbol Federasyonu'na yönelten Gökçek, çarpıcı iddialarda da bulundu. Maçı büyük bir ızdırap içinde seyrettiğini kaydeden Başkan Gökçek, "İnanılmaz bir stres bastı beni. Yıllar öncesine gittim. Mağlubiyetten sırtımızın yerden kalkmadığı günler vardı. Direkt aklıma o günler geldi ve ciddi söylüyorum samimi bir ızdırap çektim" dedi.

Son dönemde alınan inanılmaz yenilgilerin tek bir sorumlusu olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, "Hiç sağda solda sorumlu aramaya gerek yok. Bu işin tek sorumlusu federasyondur. Türkiye'de gelmiş geçmiş federasyonların en beceriksizi. 'Alt yapıdan sporcu yetişmiyor' diyor. Ne tedbir aldınız? Yok" diye konuştu. A Milli Takım kadrosunda yaş ortalamasının üzerinde oyuncular olduğuna dikkat çeken ve eleştiren Gökçek, federasyona karşı şu iddiada bulundu: "Federasyon şu anda milletin parasını pulunu çarçur etmekle meşgul. Sadece Amerika'da geziye gidiyor, 325 bin dolar taksi parası veriyor. Böyle bir federasyon… Federasyonun üst düzeyindeki görevlilerle bakın, ben belediye başkanıyım, benim 3 katım maaş alıyorlar. Bu federasyon bu milletin parasını çarçur ediyor, derhal ama derhal istifa etmesi lazım."

Dünya şampiyonasına katılma hakkını elde edemeyen Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapma şansını da kıl payı kaçırdığını hatırlatan Başkan Gökçek, sert eleştiriler yönelttiği konuşmasında şunları söyledi: "Hatırlayın, avucumuzun içine geldi, 6'ya 7 oyla kaybettik. O dönemde hiç unutmam, Federasyon Başkanı'na 2 kez telefon açtım, yetkililerine kaç kere söyledim. Bakın, 'Ankara'da bir tesis var, tesisin dünyada eşi yok. Gelen ekibin en önem verdiği konu, ülkelerdeki tesisler, alt yapıya verdiği önem. Şu tesisi gösterin, yüzde 100 biz burayı alırız' dedim. Ama maalesef o federasyon nerede? Ufukları mübalağa etmiyorum, sıfır. O ufukla biz Avrupa Şampiyonası'na gidemeyiz. Bakın önümüzde bir fırsat var. Hemen istifa eder, hemen kongre yapar, yeni bir ruhla başka bir yönetim gelirse belki biz Avrupa Şampiyonası'nı kurtarırız. Aksi takdirde bu da gider. Peki, neden bu işten federasyon sorumlu? Dünya Basketbol Şampiyonası yapıldığında Ankara'da tesis olmazsa Türkiye'ye FİBA'nın maçları vermeyeceğini söylediler. FİBA yetkilileri 2 defa Ankara'ya geldi. Basketbol Federasyon Başkanı aldı yetkilileri yanıma getirdi, ben gezdirdim ve ben ikna ettim. Federasyon başkanı bunun en güzel şahididir. Ne oldu sonunda? Türkiye dünya ikincisi oldu. Akıllı bir federasyon, aktif bir federasyon olursa başarı otomatikman gelir. Basketbolda başarı böyle geldi, akıllı bir federasyon bu işi yaptı. Gitsin arkadaş, bir an önce gitsin Türkiye bu yükten kurtulsun."

Medya mensuplarına sitemlerini ileterek, Türkiye'nin yararına, objektif haber yapmalarını isteyen Başkan Gökçek, "İstanbul'da gazeteciler Mahmut Özgener hakkında bir kelime yazmıyorlar, bir başka federasyon başkanı olsaydı yerden yere vururlardı. Şimdi kimsenin gıkı çıkmıyor. Bu kadarı da olmaz" eleştirilerini dile getirdi.

Başkan Gökçek, bir gazetecinin "Futbolcular ile yönetim arasında da bir gerilim olduğunu düşünüyor musunuz" sorusunu ise Bursaspor örneğini vererek, şöyle yanıtladı: "Aynı konudaki bilgiler bizim de kulağımıza aynı tarzda geldi. Bir başarı otomatikman onu yönetenlerden gelir. Şimdi Bursaspor iki seneden beri başarılı. Bir sene başarılı olsa buna tesadüf diyebilirsiniz ama aynı başarıyı aynı şekilde devam ettiriyor, nereden kaynaklanıyor bu? Yönetimle hocanın anlayış içerisinde bir arada olmasından kaynaklanıyor ama maalesef bizim federasyonumuzda bu yok. Ben size soruyorum alt yapı için ne yaptılar? Yaklaşık 30 milyon lira bütçe devraldılar yanlarına. Şu anda son kongrede hatırlayın, büyük açıkları var. O 30 milyon gitti, gelen paralar gitti, üstüne bir de içeridesiniz peki ne yaptınız? Karşılığında bir hiç var. Bana söyler misiniz? Alt yapıya ne yatırdılar? Yine bir hiç. Gitsin bu Federasyon Türkiye bu kamburdan kurtulsun."

Federasyondaki personel sayısının artışını da hatırlatan Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kimin kesesinden çıkıyor? Çok enteresan… Kimleri götürdüler misafir diye? Listeyi bir türlü vermiyorlar. Başkan olduğunda personel sayısı 300 civarındaydı, şu anda personelde artış var ve aldıkları hep eş dost. Ankaragücü yöneticileri sordu, 'bunlar kim, isim verir misiniz?' diye. Birinin ismini vermediler. Hepinizin hakkı olan para eşe dosta akrabaya maaş olarak veriliyor. Bunu yapmaya hakkı var mı? 'Yer yok' diye 60 bin liraya yeni bir federasyon binası kiraladılar. Senede 720 milyon lira yapıyor. Bunları yatırsanıza alt yapıya. Bu federasyon gerçekten Türkiye'nin sırtında kambur ve böyle gidecek olursa iki kere iki dört, zannediyorum 1.5 ay sonra olacak diğer Avrupa kupası maçları. Eğer 1.5 aya kadar bunlar gitmezse geçmiş ola. Medya mensuplarına rica ediyorum. Kişisel arkadaşlıkları için federasyona sırt çıkmasınlar, Türk sporunu seviyorlarsa Türk sporunun sırtındaki bu kamburu göndersinler gitsinler."
 
cihan



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,776 µs