En Sıcak Konular

"Dikkat kıyametin şifresi 7"

0 0 0000 00:00 tsi
ABD Ordusu Generali Clark "5 yıl içinde 7 ülkeyi ele geçireceğiz: Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Somali, Sudan, İran...” açıklamasını yaptı. ABD'nin işgal planlarında neden 8 değil de 7 ülke var, çünkü Yuhanna İncili’nde kıyametin şifresi

Abdurrahman Dilipak'ın köşe yazısı

Niye 8 değil de yedi.. Yuhanna İncili’nde kıyametin şifresi 7 de onun için.. ABD Başkan adaylarından General Wesley Clark, “Ortadoğu Barış Planı”nı anlattı: “Beş yıl içinde 7 ülkeyi işgal edeceğiz..” O yedi ülke hangileri derseniz; “Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Somali, Sudan, İran..” Aslında Irak zaten işgal altında.. Lübnan derken, Filistin’i de birlikte söylemiş oluyor.. Ürdün’ü Irak’la birleştirme planları var..

Aslında daha önce açıklanan hedefleri belli, BOP çerçevesinde 23 ülkenin sınırlarını, rejimlerini ve yönetimlerini değiştirmek istiyorlarlar..
Clark eksik söylemiş.. Mesela Suudi Arabistan’ı 3’e bölmek istiyorlar.. Türkiye’yi dillendirmiyorlar, ama hiç de iyi şeyler düşünmüyorlar..

Körfezde bir ya da iki devlet kalacak. Onları da birleştirecekler.. Mesela İran Azerbaycan’ı ile Azerbaycan’ı birleştirme planları var.. Yani Azerbaycan’da ABD’nin ilgi alanında. Hem zaten petrol varsa ABD’nin ilgilenmemesi ne mümkün!..

Kim bu Clark derseniz; ABD silahlı kuvvetlerinde bir general.. Wesley Clark, Yugoslavya savaşı sırasında NATO Avrupa Müttefik Birlikleri Başkomutanı’ydı. 2004’te Demokrat Parti’nin Başkan adayı olarak gösterildi. ABD’ye de bir general Başkan ne de yakışır ya! Demokrat’ı böyle, ötekileri varın siz hesap edin..
Clark, 2004’te aday gösterilmiş. Biz de Clark’ın 7 saplantısına bir nazire ile karşılık verelim.. 2004’ün rakamlarının toplamı 6 yapar. 666 ise şeytanın sembolüdür.. Sakın Clark, Deccal olmasın..

Somali, aslında Suudi Arabistan’a yönelik planlarının bir parçası.. Aynı şekilde Somali üzerinden Yemen’i de kontrol etmek istiyorlar.. Tabii ki; Etiyopya ve Eritre, Cibuti, Somali’yi de kontrol ederseniz Kenya, Uganda, Güney Afrika’ya kadar bir bölgeyi kontrol edersiniz..
Sayıyı yediye denk getirmek için, mesela beş devleti bir sayabilirdi.. Öyle ya bölgedeki 5 devlet eski Şam vilayetinin sınırları içinde..

5 yılda 7 devlet.. Yani 60 ayda 7 devletin başına bela olacaklar. Bunun anlamı şu: Yaklaşık 8 ayda bir, bir devleti işgal etmeyi planlıyorlar..
Tabii özgürlük, barış, demokrasi ve uygarlık götürecekler; tıpkı Irak’a, Afganistan’a götürdükleri gibi! Bölgeye istikrar, düzen ve barış getirecek prensip kararlar üzerine çalışıyorlarmış.. (Allah korusun..)

“İrak’a (metinden aynen) sızan ve her şeyi havaya uçuran terörist grupları sözüm ona destekliyoruz.. Bunu yapmıyorsak bile haberdarız ve cesaretlendiriyoruz.. Sonuç olarak İran’la karşı karşıya gelme durumu ya da kriz noktasına gelinmesi şaşırtıcı değil” diyor adam..

“Pentagon’un Genelkurmay Karargâhı ofisinde İran’a saldırmak için özel bir plan grubu” oluşturulduğunu söylüyor ve ekliyor: “Suudi Arabistan destekli Sünni İslâmcı grupların güçlenmesi ve İran’ı arkasına alan Şiilerin zayıflatılması çabaları kapsamında, Bush yönetimi ve Suudi Arabistan; Ortadoğu’da Lübnan, Suriye, İran gibi pek çok bölgede gizli operasyonlar için para aktarıyor. Bu örtülü para akışının bir kısmı Lübnan’da El Kaide bağlantılı cihad yanlısı gruplara gidiyor. Şiilerle mücadelenin finansmanı, Prens Bender ve -Kongre’den onay almadan- ABD nakit akışıyla sağlanıyor, böylece para El Kaide bağlantılı Sünnilere ulaşmış oluyor.”

Siz bu işten bir şey anladınız mı? Anlaşılan şu: ABD; Sünnilere karşı Şiileri, Şiilere karşı Sünnileri kışkırtıyor.. Bu konuda taraf olanlar, farkındaolarak ya da olmayarak, ABD planının piyonu haline gelmiş oluyorlar..

Adam da bunları açık açık söylüyor..

Bakın bu planlar Türkiye için de geçerli.. AK Partililer ya da Ulusalcılar, Hükümet ya da PKK, Alevi ya da Sünni.. Değişen bir şey yok.. Kargaşa bugün ABD için tek çözüm.. Kargaşa, tarafları zayıflatacak ve ABD’nin eli güçlenecek..

Kimsenin bu oyuna gelmemesi gerek..

Şimdi Yuhanna’daki şu 7 kilisenin 7 sırrına bir bakalım.. Ege’de İzmir, Balıkesir, Manisa bölgesindeki 7 kilise.. Kiliselerin coğrafi konumları, bildiğimiz 7 ya da Arapça’daki 7 harfinin dizilişi gibi.. Yuhanna’daki, kıyametin habercisi 7 kilise, her kilisede yeni olay ve orada bekleyen 7 melek.. Yedi yıl sürecek olaylar.. 7 sembolü ile açıklanan olaylar şunlar: 7 kandil (Yuhanna bölüm 1-3), 7 mühür (Yuhanna bölüm 4-7), 7 borazan (Yuhanna bölüm 8-11), 7 alâmet (Yuhanna bölüm 12-14), 7 gazap tası (Yuhanna bölüm 15-16), 7 “Vay!” (Yuhanna bölüm 17-19), 7 yenilik (Yuhanna bölüm 20-22).. 7 kilise hangileri idi: Bergama, İzmir, Efes, Laodikya, Filedelfiya, Sart ve Tiyatira.. Hıristiyanlara göre; kıyametin şifresi burada gizli..

Aslında her şey 7 yıl içinde olup bitecek.. Öncesi de sonrası var, ama asıl önemli günler bu 7 yılda.. Süreç Süleyman Mabedi’nin inşası ile başlayacak ve inşanın 3.5’inci yılında Mesih geri dönecek.. İnançları bu..
Amerikalı generalin 7 ülkenin işgali ile ilgili tanımı, bana göre bugünkü ulus devletler değil, antik zamana dair yedi coğrafi bölgeyi ifade eder.. Mesela bunlar Afrika, Filistin, Arap Yarımadası, Mezopotamya, Anadolu, Fars ve Etiyopya bölgesi olabilir.. Somali; Etiyopya, Libya ve Sudan, Mısır bölgesini temsil ediyor.. Şam bölgesi Filistin’i, Irak ve körfez Mezopotamya’yı, Anadolu Anadolu’yu, İran - Afganistan ve Hazar havzası da Fars bölgesini..

Bütün bu planlar teolojik bir kabule dayanıyor..

Askeri de, politikacısı da, medeniyetler arası savaş ya da tarihin sonundan söz eden bilim adamları da hep dinî kabullere atıf ve vurgu yapıyorlar..
Zaman akıp gidiyor..

Sahi bizimkiler ne yapıyor?.. Üzerinde dolaştığımız toprakların tarihinden haberimiz var mı?

Geçen gün Yuhanna’daki 7 kilise ile ilgili Şemseddin Özdemir ile birlikte İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın kültür merkezlerinden Tarık Zafer Tunaya’da söyleşimiz vardı, ama salonun ancak yarısı doluydu.. Bizimkiler Hıristiyanların, Hıristiyanlar bizimkilerin düşüncelerini merak bile etmiyorlar sanki..

Bu gidiş nereyedir dersiniz?

Batı’nın müsteşrikleri var ama, bizim müstagriblerimiz yok.. Aramızda Latince, İbranice, Yunanca, Süryanice bilen, Tevrat ve İncil’i iyi okumuş, Batı uygarlığını ve tarihini, kilise tarihini iyi bilen kaç kişi var; bana söyler misiniz..

Şikâyet etmek çare değil oysa.. Çözüm; karanlığa küfretmekte değil, kalkıp bir mum yakmaktadır.. Karanlık, aydınlığın yokluğudur çünkü..

Selâm ve dua ile..

Vakit
 



Bu haber 241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,864 µs