En Sıcak Konular

Erdoğan: Pakistan'ın hüznü hüznümüzdür

13 Ekim 2010 21:07 tsi
Sel felaketinin vurduğu Pakistan'daki temaslarını sürdüren Başbakan Tayyip Erdoğan, akşam da Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'nin, onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Başbakan ve beraberindeki heyetin de katıldığı yemekte Erdoğan ve Gilani birer

İlk olarak söz alan Pakistan Başbakanı, yardımlarından ve Pakistan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Gilani, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın daha önce sel bölgelerine gerçekleştirmiş olduğu ziyaretin "iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemi başlattığını" belirtti.

İki ülkenin birbirlerine karşı saygı ve sevgi besleyen iki halktan oluşmakta olduğunu dile getiren Gilani, iki ülke arasındaki ilişkilerin köklerinin çok geçmişe uzandığını vurguladı. Gilani, Pakistan hükümetinin en büyük önceliklerinden birinin de Türkiye ile ilişkileri geliştirmek olacağını ifade etti. Gilani, Türkiye'nin hem daha önceki felaketlerde hem de son sel felaketinde gösterdiği yardımlaşma ve dayanışma hareketinin, "daha önce benzeri olmamış bir yardım" olduğunu kaydetti.

Ardından söz alan Başbakan Erdoğan da "Türkiye ve Pakistan gibi tarihte ve yeryüzünde birbirine bu kadar yakın, bu kadar muhabbet duyan, birbirinin hüznünü ve sevincini bu derece paylaşan bir başka millet olmamıştır" dedi. Pakistan halkının Kurtuluş Savaşı yıllarında Türkiye'ye yaptığı yardımları unutmadıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Pakistan'ın hüznü hüznümüzdür, sevinci sevincimizdir" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, afette hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara da başsağlığı diledi.

Erdoğan, sel felaketinin hemen ardından Pakistan'ı ziyaret etmek istediğini ancak o tarihlerde Türkiye'de yapılan referandum nedeniyle bunu gerçekleştirmediğini anlattı. Eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanların Pakistan'a geldiklerini belirten Başbakan, eşi Emine Erdoğan'ın da dünya liderlerinin eşlerine mektup yazarak Pakistan halkıyla dayanışmaya davet ettiğini vurguladı.

Felaketin ardından Türkiye'nin atması gereken adımlar da olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, Pakistan'ı da bu amaçla ziyaret ettiklerini dile getirdi. Türkiye olarak gecikmeden bir koordinasyon içinde yatırımlara başlamak istediklerini belirten Başbakan Erdoğan, şu ana kadar sadece lokal yatırımlar yapıldığını; ancak kalıcı altyapı-üstyapı yatırımlarını gerçekleştirmek istediklerini aktardı. Başta eğitim olmak üzere, altyapı, su gibi yatırımları hızlandırmak istediklerini ifade eden Erdoğan, "Muzafferabad'daki örneği, mağdur olan bölgelerde de uygulamak istiyoruz. Atacağımız adımlarla inanıyorum ki birkaç ay içinde neticeleri alacağız. Bir dosta, kardeşe hangi görev düşüyorsa bunu yapmanın gayreti içindeyiz." şeklinde konuştu.
 
cihan

 

 

 



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,662 µs