ilk açıklama | " /> ilk açıklama | "/>

En Sıcak Konular

Akıncı'dan ilk açıklama

13 Ekim 2010 20:26 tsi
Akıncı'dan ilk açıklama TBMM'de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Afyonkarahisar Baro Başkanı Celal Mümtaz Akıncı, Anayasa Mahkemesi'nde önemli olanın özgürlükler konusunda gerekeni yapmak olduğunu söyledi.

Akıncı, "İnşallah bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım. Sorumluluğumuz çok büyük." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, baro başkanlarının avukatlar arasından gösterdiği adaylardan Celal Mümtaz Akıncı seçildi. Genel Kurulda yapılan ikinci tur oylamada, kullanılan 385 oyun 290'ını alan Afyonkarahisar Baro Başkanı Akıncı Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi oldu.

Afyonkarahisar Barosu'nda gazetecilere açıklamada bulunan Celal Mümtaz Akıncı, Anayasa Mahkemeliği üyeliğinin gerçekten çok yüce bir görev olduğunu söyledi. Akıncı, bu noktaya gelişinde katkısı olan meslektaşlarına, avukat arkadaşlarına ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerine teşekkür etti. Akıncı, "9 yıllık baro başkanlığı görevinden sonra, Anayasamızın değişmesinden sonra yapılan referandumla yapılan oylama sonucunda malumunuz 75 baro başkanımız oy kullandı. 41 baro başkanımız bize teveccüh gösterdi. Bugünde TBMM'de ikinci turda hamdolsun Anayasa Mahkemeliği üyeliğine layık görüldük. İnşallah bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım. Sorumluluğumuz çok büyük. Ama ifade ettiğim gibi Anayasa Mahkemesi gibi yüce bir mahkemede görev yapmak elbette bir Afyonkarahisarlı olarak beni de mutlu etti. Allah mahcup etmesin." diye konuştu.


"BİR YIL ÖNCE BU GÖREVE GELECEĞİM SÖYLENSE İNANMAZDIM"

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildiğinden kendisini baroda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı ve diğer savcı arkadaşlarının tebrik ettiğini dile getiren Akıncı, "Gerçekten bir yıl önce birisi 'Celal Mümtaz Akıncı Anayasa Mahkemesi üyeliği ihtimalin vardı' dese ben dahi buna pek çok kişi inanmazdı.Ama takdiri ilahi. Anayasa değişikliğinden sonra böyle bir ortam meydana geldi her şeyden önce böyle bir imkan doğdu. Sonuçta da baro başkanı arkadaşlarımız mevcut 32 aday içerisinde en fazla oyu bize vererek teveccüh gösterdiler, bize güven verdiler. TBMM'de bizi bu göreve getirdi. Gerçekten çok mutluyum." diye konuştu.


AFYONKARAHİSAR'DAN ÜÇÜNCÜ ÜYE

Anayasa Mahkemesinin Afyonkarahisarlı üçüncü üyesi olduğunun hatırlatılması üzerine Akıncı, "Bu gerçekten enteresan bir şey. Daha önce sayın Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer Anayasa Mahkemesi'nde göreve yapmıştı. Başkan olduktan sonra Cumhurbaşkanlığına geçti. Yine hemşehrimiz Ahmet Akyalçın ve Osman Paksüt halen görev yapıyor. Bende görev yapan üçüncü üye olacağım inşallah. Önemli olan hayırlı hizmetler yapabilmek. Hakka adalete hizmet edebilmek. Özgürlükler noktasında gerekeni yapmak diye düşünüyorum." dedi.

Celal Mümtaz Akıncı, 31 Ocak 1957 tarihinde Afyonkarahisar'da doğdu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Akıncı, 1984 yılında Afyonkarahisar'da avukatlığa başladı. 2001 yılında Afyonkarahisar Barosu Başkanlığına seçilen Akıncı, halen bu görevi sürdürüyor. Akıncı, evli ve 4 çocuk babası.
 
cihan



Bu haber 1,084 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,110 µs