En Sıcak Konular

İnsan ruh hastası değilse neden saklar?

13 Ekim 2010 18:53 tsi
İnsan ruh hastası değilse neden saklar?  
Devrimci Karargah soruşturması kapsamında tutuklanan Hanefi Avcı'dan ele geçirilen ses kayıtlarıyla ilgili olarak Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, mağdur sıfatıyla ifade verdi.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Özkök, "Bakın 14 yıl önce yapılmış bir telefon konuşması, birileri tarafından kim bilmiyorum ama 14 yıl boyunca saklanıyor.

Bir insan ruh hastası değilse, sapık değilse niçin saklar bunu. Bir şekilde kullanmak için saklar değil mi? Yani zamanı gelince kullanmak için. O yüzden bugün kendisini güçlü gören insanlara da seslenmek istiyorum.

Bakın 14 yıl boyunca saklanıyor. Ben Hürriyet'in genel yayın yönetmenliğinden ayrıldığım zaman rahatım dedim, kravatımı attım. Ama bırakmıyormuş yakamızı. 14 yıl sonra sizin telefon konuşmalarınız önünüze geliyor.

Suç unsuru yok ama dediğim gibi o telefon konuşmasını dinlemek isterseniz bir deneme yapın, kaydedin arkadaşınızın sesini. Oturun ondan sonra dinleyin bakın nasıl geliyor kulağınıza o ses.

O yüzden bu hepimizin sorunu. bugün bu soruşturmayı yürüten savcıların da devletin başında bulunan insanların da, 14 yıl sonra onların başına da gelebilir. Çünkü herkes herkesi dinliyor anladığım kadarıyla bu devlette.

Onu anladım ben. Herkes herkesi dinliyor ve bazen bizler yüzünden gereksiz insanlar da dinleniyor. Onların hayatları da kayıyor yani. Dolayısıyla yani ben önemli insan değilim, ben bundan yırttım diye kimse bakmasın. Çünkü sizin konuştuğunuz herkese gidiyor, içeride." şeklinde konuştu.
 
zaman



Bu haber 1,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,242 µs