En Sıcak Konular

Almanya'da 'ırkçılık' yeniden mi hortluyor?

13 Ekim 2010 15:34 tsi
Almanya'da 'ırkçılık' yeniden mi hortluyor? Almanya'da yapılan bir araştırma, ekonomik krizin bir sonucu olarak ülkede aşırı sağcılığın arttığını ortaya koydu. Son zamanlarda Alman yetkililerden ardarda , ülkede yaşayan Müslüman toplumu hedef alan açıklamalar geliyor.

Alman Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) yakınlığıyla bilinen Friedrich Ebert Vakfı tarafından yapılan ve bugün sonuçları Berlin'de açıklanan araştırmaya göre, her 3 Alman'dan biri, ülkesinin "fazlaca yabancılaştığına" inanıyor ve her 10 kişiden biri ülkede diktatörlük istiyor.

Araştırmada, ağırlıklı olarak ekonomik krizin etkisi ile ülkedeki aşırı sağcı sloganları destekleyenlerin sayısının artmakta olduğu belirtildi.

Araştırmayı yürüten Leipzig'li akademisyenler Elmar Braehler ve Oliver Decker, ülkede dramatik gelişmelerin yaşandığını savunarak, bu yıl demokrasi karşıtı ve ırkçı görüşlerde belirgin bir artış kaydedildiğini söyledi.

'Artık Müslüman göçmen almayalım'

Almanya'nın en güçlü siyasetçilerinden biri olan Hristiyan Sosyal Birliği lideri Horst Seehofer geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Orta Doğu'nun Müslüman ülkelerinden göçe son verilmesini istemişti.

Türkiye'den ve Arap ülkelerinden gelen göçmenlerin daha farklı kültürlere ait olduğunu ve Alman toplumuyla bütünleşmelerinin daha büyük zorluklar içerdiğini belirten Seehofer, ''Dolayısıyla benim vardığım sonuç şu: Farklı kültürlerden daha fazla göçmen almaya ihtiyacımız yoktur'' şeklinde konuşmuştu.

Seehofer'ın bu sözleri, geçen ay Alman Merkez Bankası'nın yönetici kurulundan istifa etmek zorunda kalan Thilo Sarrazin'in göçmenlere ilişkin tartışmalı yorumlarını müteakiben gelmişti.

Sarrazin, ''Müslümanlar kadar güçlü biçimdde suça ve refah devletinin yardımlarına bağlı olan başka hiçbir göçmen grubu yok'' diye konuşması büyük tepkilere yol açmıştı.

Üstüste gelen bu açıklamalar Müslüman toplumun -ve özellikle de Türk göçmenlerin- entegrasyonu ve İslamofobi konularını yeniden gündeme taşıyor.

'Türk göçmenler Almanyayı terk etmeye başladı'

Almanya'daki Türk toplum liderlerinden, göçmenlik tartışmasından dolayı bazı Türk göçmenlerin Almanya'yı terketmeye başladığı yönünde haberler gelmeye başladı.

Fakat yaşanan bu gelişmelere rağmen bu ay başında Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, İslam'ın da Hristiyanlık ve Yahudilik gibi Alman toplumunun bir parçası olduğu yönünde bir açıklamada bulundu.

 



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs