En Sıcak Konular

''JİTEM arşivleri Jandarma Genel Komutanlığı'nda''

13 Ekim 2010 12:28 tsi
''JİTEM arşivleri Jandarma Genel Komutanlığı'nda'' İsveç'te siyasi sığınmacı olarak yaşayan eski PKK ve JİTEM üyesi Abdülkadir Aygan, Arif Doğan'ın basında yer alan açıklamarını değerlendirdi.

Arif Doğan'ın yaptığı son açıklamalarında ve sorgu ifadelerinde zihin bulandırmaya ve hedefi saptırmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu ileri süren Abdülkadir Aygan, JİTEM arşivlerinin bir kişide olduğuna dair iddiaların kesinlikle gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Aygan, "Arşivlerin bir kişide olması imkânsız, bir de kanun dışı yapılmış olan faaliyetlerin arşiv olarak tutulması da beklenemez. JİTEM, o dediğimiz faili meçhulleri de yaptı ama teröre karşı istihbarî çalışmalar da yaptı. Muhbirlere, ya da terör örgütünün faaliyetlerine dair raporlar vb ise bunların hepsi Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki İstihbarat Başkanlığı'ndadır." şeklinde konuştu.

Arif Doğan'ın, Cem Ersever'in 2 koli dolusu kişisel arşivine el koyduğundan da haberdar olduğunu söyleyen Aygan, "Eğer Arif Doğan, arşiv diye bunlardan bahsediyorsa da takdiri kamuoyuna bırakıyorum." dedi.

'HANEFİ AVCI JİTEM'E TRANSFERDEN ZİYADE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYDİ'

Arif Doğan'ın, Hanefi Avcı'yı JİTEM'e aldırdığına dair sözlerinin de gerçekleri yansıtmadığını ileri süren Aygan, "O dönemde Avcı Diyarbakır Emniyet İstihbarat Müdürüydü, bu makamda bulunan bir kişi, bu makamda bulunan birisi Arif Doğan'ın yarı resmi, yarı illegal örgütüne, JİTEM'ine transfer olmaz. Olsa olsa eleman transferi ve istihbarat konularında işbirliği vardı denebilir." ifadelerini kullandı.

Hanefi Avcı'nın JİTEM ile irtibatının eskilere dayandığını söyleyen Aygan, Cem Ersever'in de Avcı ile görüşmelere gittiğini ve kendisinin de Ersever ile birlikte görüşmelerde yer aldığını ekledi.

"UÇAK DÜŞÜRLMELER SADECE AMERİKA'YA HAVALE EDİLİRSE İÇERDEKİ HAİNLİKLER GÖRÜLMEZ'

Eşref Bitlis ya da Muhsin Yazıcıoğlu'nun bindiği uçak ve helikopterlerin Amerika ve İsrail tarafından yerleştirilen çipler vasıtasıyla düşürüldüğüne dair medyadaki son açıklamalara da değinen Aygan, her şeyi dışarıdakilere bağlamanın içerideki hain planların görülmesinin üstünü örtebileceği uyarısında da bulundu. Aygan, "Böyle söylemlere aldanmamak lazım. Zihin karışıklıkları yapılabiliyor, hâlbuki ortada bazı gerçekler var; JİTEM, faili meçhuller ve Ergenekon davalarına bakan hâkimler doğru iz üzerindeler." dedi.

Arif Doğan gibi bazı eski yetkililerin açıklamalarının çok öne çıkmasının, kamuoyunu manipüle etme tehlikesini de taşıdığını ve kendisi gibi bazı eski JİTEM'cilerin sözlerini perdeleme ve etkisiz kılma girişimlerine de destek verebileceğini ileri süren Aygan, "Bunlara çok dikkat etmek gerekir." diye konuştu.
 
cihan



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs