En Sıcak Konular

Ankara, Trablus ile kardeş şehir olacak

13 Ekim 2010 11:44 tsi
Ankara Büyükşehir Belediyesi afet bölgelerinde kullanılmak üzere Türk Kızılayı'na 3 adet seyyar ekmek fırını hibe etti. Ankara ile Libya'nın başkenti Trablus kardeş şehir olacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında, belediyenin Halk Ekmek Fabrikası'na ait 3 adet ekmek yapma aracının, Pakistan ile diğer yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda kullanılmak üzere Türk Kızılayı'na hibe edilmesi Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Meclis oturumunda üyelerin oylarına sunulan diğer bir rapor da Libya'nın başkenti Trablus ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasına ilişkin oldu. Dış İlişkiler Komisyonu raporunda, Büyükşehir Belediyesi'nin dünyanın çeşitli kıtalarında bulunan ülke başkentli ile karşılıklı olarak bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, kültürel yakınlaşmanın sağlanması, şehirler arasındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin pekiştirilmesi ve tarihi bağların güçlendirilmesi gibi amaçlarla kardeş kent ilişkileri kurduğu belirtildi.

Raporda ayrıca, "Bu doğrultuda Ankara ile Kuzey Afrika'nın en önemli ülkelerinden Libya'nın Başkenti Trablus şehirlerinin kardeş kent olması planlanmaktadır. Ankara ile Trablus arasındaki mevcut tarihi ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve özellikle şehirlerimiz arasındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin artmasına katkı sağlanması amacıyla kardeş şehir ilişkisi kurulması ve bu konuda anlaşma yapılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı'na yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür." denildi.

Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen raporla Başkent Ankara yeni bir kardeş şehir kazanmak için ilk adımı atmış oldu. Ankara'nın Cumhuriyet dönemi tarihi mekanlarına ilişkin ATAK Komisyonu raporunun da görüşüldüğü Meclis toplantısında, Başkent'in bu döneme ait tarihi mekanlarının bulunduğu yerlerin araştırılmasının yapılması ve bu konuda yazılı eserler bastırılıp dağıtılması da karara bağlandı.

cihan



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,117 µs