En Sıcak Konular

Sarımsağa da fazla güvenme

13 Ekim 2010 10:54 tsi
Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, her derde deva olarak bilinen sarımsağın fazla tüketimi halinde felce neden olabileceğini belirtiyor.

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, tansiyonu düşürdüğü, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, birçok kişinin de antibiyotik yerine kullandığı sarımsakla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarımsağın gereksiz yere fazla tüketildiğinde felç riskini arttırdığını söyleyen Yavuz, "Kontrolsüz sarımsak kullanımında kan basıncı aniden, beyine giden kan dolaşımını olumsuz etkilemektedir. Beyindeki kan dolaşımı yeterli olmayan yaşlı hastalarda ise bu durum felç ile sonuçlanabiliyor. Acil servisimize felç belirtileri ile gelen birçok kişide felç oluşumundan önce sıkça sarımsak tükettiği ortaya çıkmıştır" dedi.

SARIMSAKTA AŞIRI TÜKETİM VAR

Halk arasında sarımsak kullanımının yaygınlaştığını vurgulayan Yavuz, faydalı olur düşüncesiyle hanımlarının sarımsağı yemeklerde, soslarda ve kızartmalarda kullandığını söyledi. Yavuz, "Son yıllarda alternatif tıbbın bize sunduğu imkânlar sayesinde sarımsağın faydaları hakkında televizyon programlarında, gazetelerde bilgiler yer alıyor. Sarımsağın tansiyonu düşürdüğü, bağışıklık sistemini güçlendirdiği hakkında bilgiler veriliyor. Fakat sarımsak gereksiz yere fazla tüketildiğinde felç riskini artırıyor" dedi.


İlaç yerine kullanmayın

Hipertansiyon hastalarının dahi ilaçtan çok sarımsak kullandığı yönünde tespitlerin olduğunu söyleyen Yavuz, "Sarımsak, tansiyon düşürücü etkisi nedeniyle halk arasında çok sık kullanılmaktadır. Yüksek tansiyon problemi yaşayan hastaların sarımsak tüketimine ağırlık verdiğini gözlemlemekteyiz. Sarımsak kullanımı ilaçların bile önüne geçmiştir. Çoğu hipertansiyonlu kişi, ilaçlardan çok sarımsak kullanmaya yönelmiştir. Sarımsağın kontrolsüz bir şekilde tüketilmesi tansiyonun ani düşmesine sebep olarak felç riski oluşturmaktadır" diye konuştu.

Yeni Şafak

 

 



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,316 µs