En Sıcak Konular

HSYK'daki 'son kale' böyle konuştu

13 Ekim 2010 10:42 tsi
HSYK'daki 'son kale' böyle konuştu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun istifa etmeyen tek asıl üyesi olan Ali Suat Ertosun, neden istifa etmediğini şöyle açıkladı...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun istifa etmeyen tek asıl üyesi olan Ali Suat Ertosun, "İstifa haktır, istifa etmemek de haktır. Kurul'un tek hafızası benim. Kalıp üyelere HSYK’nın neden değiştirildiğini anlatacağım" dedi.

22 kişilik yeni kuruldan tüm taleplerin "otomatik" geçmesi halinde ayrılabileceğini de söyleyen Ertosun, şöyle konuştu:

HALKA KARŞI GÖREVİM

"Bu kurulun en büyük eksikliği belleğinin olmaması. O anlamda, kurulun kalan tek hafızası benim. Bilgi ve birikimlerimi gelecek olan çok değerli arkadaşlara aktaracağım. Artık anayasa değişikliğini tartışmanın anlamı yok. Yargıtay’dan, Danıştay’dan, akademisyenlerden çok değerli yeni arkadaşlar gelecekler. Tecrübeleri olmayacak. Bu Kurul’un belli bir işleyişi ve kuralları var. Kurul’un işleyişini, nelerin yapılıp, nelerin yapılamadığını ve nelerin engellendiğini anlatacağım.

İki yıl öncesine kadar HSYK hiç gündemde yoktu. Bu HSYK’nin yapısı ne oldu da değiştirildi. Bu konular neden gündeme geldi anayasa değişikliğine kadar gidildi. Bunları söyleyeceğim. Bunun hem görevim hem de halka karşı sorumluluğum olduğuna karar verdim.

İSTİFA DA EDERİM

Arkadaşlarla uzun uzun değerlendirdik. İstifa herkesin kendi kararı. Her kişi münferit olarak istifa konusunda karar verdi. Hepsinin kararına saygı duyuyorum. Biz bir mücadele başlattık. Ben kalıp devam etme kararı aldım. Gecikmiş bir karar diye eleştirenler oldu. Geçen yıl istifa edilseydi, bu Kurul oluşturulmayacak mıydı?

Benim fikrim kalan iki yılımı doldurmak. Ama baktım hiçbir şey yapılamıyor, kurul işlemiyor, bakanlıktan gelen tüm talepler otomatik olarak kabul ediliyor o zaman istifayı düşünürüm. Benim sorumlu olduğum kesim var. Seçilip geldiğim Yargıtay’ın da fikrini alıp kurulda mücadeleye devam edip etmeme konusunda karar veririm.

Adalet Bakanlığı’nın açıklamasındaki istifaların ‘HSYK üyeliği seçimlerini etkilemeye, Yargıtay ve Danıştay’daki geleceğe dair beklentilere dönük olduğu’ iddiasını haksız buluyorum. Herkesin belli yerlere aday olma hakkı var. Bu arkadaşlarımız belli saygınlıkları olan ve aday olmaya layık olan insanlardır.

MÜCADELE LAZIM

HSYK ön taslağı konusunda kurulun hazırladığı görüşler 10 günlük titiz bir çalışmanın ürünü. Herkesin bu eleştirileri okuması gerektiğine inanıyorum. Bu ön taslağın bu şekilde yasalaşmaması için mücadele etmek lazım."



Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,985 µs