En Sıcak Konular

Gizli servis tezgahı mı?

13 Ekim 2010 09:45 tsi
Gizli servis tezgahı mı? Olay yaratan baskının perde arkasında bu iki gizli servis olabilir

Rus ve Kazak basınına göre, Savarona’daki baskının perde arkasında bu iki gizli servis var

İddialara göre yattaki Kazak Bakan’la oligarklar, Kazakistan’ın yeraltı kaynaklarını paylaşmak için bir araya geldi. Bu buluşmayı ve baskını, Bakan’ın ayağını kaydırmak isteyen gizli servisler ayarladı.

Savarona’ya yapılan fuhuş baskını haftalardır Türk kamuoyunu düşündürüyor. Modern Türkiye’nin kurucusu olan Atatürk’ün son zamanlarını geçirdiği yatta böyle bir rezaletin yaşanması özellikle Türk halkının aşırı derecede tepki vermesine yol açtı. Ancak Rus ve Kazak basını fuhuştan ziyade bakan, hükümet görevlileri ve milyarlarca dolar serveti bulunan Tevfik Arif, Alexander Maşkeviç gibi oligark işadamlarının neden bir araya geldiğiyle ilgileniyor. Kazak basınına göre, Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev ve beraberindeki diğer hükümet yetkilileri, binlerce kilometre yolu sadece fuhuş yapmak için gelmedi.

14 hükümet yetkilisi vardı

Rus Regnum haber ajansına göre baskın sırasında gemide üst düzey 14 hükümet yetkilisi ve 6 tane milyarder işadamı bulunuyordu ve fuhuşun yanı sıra Kazak yeraltı kaynaklarının paylaşımı meselesi de görüşüldü. Üstelik bu buluşmayı ve ardından gelen baskını Rus ve Kazak gizli servisleri ayarladı. Amaçları ise ülkede giderek güçlenen Dışişleri Bakanı Saudabayev’in adını böylesine bir skandala karıştırarak ayağını kaydırmaktı. Eğer bu iddialar doğruysa bakan koltuğuna veda edecek gibi görünüyor. Zaten Saudabayev, fuhuş baskınından beri ortalarda görünmüyor, AGİT toplantılarına bile katılmıyor. Diğer hükümet yetkilileri ise halen sır gibi saklanıyor.

dipNOT

Kazakistan, Müslüman ülkelerin ve Türk devletlerinin yüz ölçümü bakımından en büyüğü, doğal kaynaklar bakımından da en zengin olan ülkesi olarak biliniyor. Geniş coğrafyasında petrol, uranyum, demir, altın, kurşun madenleri bol miktarda bulunuyor.

Kazakistan'da yayımlanan “Respublika” Gazetesi ise skandal ile Türkiye-İsrail ilişkileri arasında bağlantı kurdu. Gazete şu ifadeleri kullandı: “Türk sahil güvenliği Savarona’yı 7 ay izledikten sonra baskın yapmak için Ankara’dan emir bekledi. Yatta bulunan Rus, Kazak ve Kırgız oligarkların en önemli ortak paydası Yahudi olmaları. Yatı kiraladığı bildirilen Avrasya Yahudi Kongresi Başkanı Aleksander Maşkeviç, İsrail’i dünyada tüm gücüyle savunan biri. Türkiye yönetimi de İsrail-Türkiye çekişmesinin gölgesinde Maşkeviç’e iyi ahlak dersi verme yolunu seçmiş olabilir.”

İsmail Şahin / Vatan



Bu haber 1,579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,994 µs