şok suçlama | " /> şok suçlama | "/>

En Sıcak Konular

Hanefi Avcı'ya şok suçlama

13 Ekim 2010 09:10 tsi
Hanefi Avcı'ya şok suçlama  
DYP'li eski bakanlardan Salim Ensarioğlu, son dönemde dinlemelerle gündeme gelen eski Emniyet Müdürü "Hanefi Avcı" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Avcı'nın DYP Diyarbakır il başkanı olduğu dönem kendisini de dinlediğini söyleyen Ensarioğlu, "O bir dinleme hastasıdır. Beni de dinleyip 'çok konuşma' diyerek tehdit etmişti." dedi.

Devrimci Karargâhterörörgütü soruşturması kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcıile ilgili önemli bir iddia da DYP'li eski Bakan Salim Ensarioğlu'ndan geldi. Ensarioğlu, Avcı için, "O bir dinleme hastasıdır. 1987'de DYP Diyarbakır il başkanı iken 'konuşma tutanakların 40 kg tutuyor, fazla konuşma' diyerek beni tehdit etti." dedi. Bir iftira yüzünden 1986 yılında girdiği cezaevinde akla hayale gelmeyen işkenceler gördüğünü söylerken de dönemin İstihbarat Müdürü Hanefi Avcı'yı suçladı: "Gözüm bağlı olduğu için işkencecileri göremedim ama Hanefi Avcı o dönemdeki bütün işkenceleri biliyordu." AP, DYP geleneğinin önemli isimlerinden olan Salim Ensarioğlu, yıllarca Diyarbakır milletvekili olarak görev yaptı. Refahyol hükümeti döneminde devlet bakanlığı görevini de üstlenen Ensarioğlu, Hüsamettin Cindoruk ve arkadaşlarına tepki göstererek geçtiğimiz haziran ayında genel başkan yardımcısı olduğu DP'den istifa etmişti. Ensarioğlu, Devrimci Karargâh terör örgütü soruşturması kapsamında cezaevine konulan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile ilgili Zaman'a önemli açıklamalar yaptı. Salim Ensarioğlu, ünlü gazeteci ve siyasetçilerin dinleme kayıtları ofisinde bulunan Hanefi Avcı ile yaşadığı çarpıcı olayları da ilk kez anlattı. Cezaevinden çıktıktan sonra DYP il başkanı olduğunu hatırlatan Ensarioğlu, telefonlarının Hanefi Avcı tarafından dinlendiğini ve Kürt sorununa yönelik konuşma yapmaması için tehdit edildiğini aktardı. Ensarioğlu, "Sene 1987. Bir gün partideki çocuklar, 'Hanefi Avcı arıyor, il başkanınız konuşmasın bizde dosyası var' diyorlar, dedi. Ben de kendisini aradım. Bana dedi ki, 'Senin konuşma tutanakların 40 kg'yı buluyor'. Ben de dedim ki, 'sen ancak savcılara servis yapabilirsin. Bir politikacıyı arayıp tehdit edemezsin. Hanefi Bey, Türkiye'de dinlemeyi en çok yapan insandır. Çünkü onda dinleme hastalığı var. Hanımını dahi dinlemiştir mutlaka. Çünkü o bir dinleme hastası." şeklinde konuştu. Salim Ensarioğlu, Susurluk kazasında hayatını kaybeden dönemin Diyarbakır Çevik Kuvvet Müdürü Hüseyin Kocadağ'ın da Avcı'nın dinleme kayıtlarına dayanarak kendisinin ifadesini aldığını söyledi.

BÜTÜN İŞKENCELERDEN HABERDARDI

Hanefi Avcı, 1984-1992 yılları arasında Diyarbakır'da istihbarat şube müdürü olarak görev yapmıştı. Diyarbakır'ın tanınmış ailelerinden olan Salim Ensarioğlu, 1986 yılında bir iftiraya kurban gitti. Subay cinayeti zanlısı olarak ifadesi alınan Ensarioğlu, 36 gün boyunca hücrede tutuldu. Bu süre içerisinde akla gelen gelmeyen işkencelere maruz kalan Salim Ensarioğlu, yargılama dahi yapılmadan 7 ay da cezaevinde kaldı. Daha sonra suçsuz olduğu ortaya çıktı. Ensarioğlu, o günleri şöyle anlatıyor: "Eni 40 cm, boyu 70 cm hücrede 36 gün kaldım. Her türlü işkenceyi yaptılar. Aç, susuz bırakıldım, Filistin askısını, elektriği gördüm. Cezaevine geçtiğimde 23 kilo vermiştim. Gözlerim bağlı olduğu için işkence yapanlar arasında Hanefi Avcı var mıydı bilmiyorum. Fakat Hanefi Avcı'nın o tarihlerde Diyarbakır'da yapılan bütün işkencelerin içinde olduğunu, hepsinden bilgisi olduğunu düşünüyorum."

zaman



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,786 µs