20 milyar dolarlık lider | " /> 20 milyar dolarlık lider | "/>

En Sıcak Konular

20 milyar dolarlık lider

13 Ekim 2010 08:51 tsi
20 milyar dolarlık lider 
Cumhurbaşkanı’nın Ekonomi Başdanışmanı Ertürk, ilginç bir hesap yaptı:

“Gül göreve geldiğinden bu yana 70’e yakın yurtdışı seyahatine işadamlarıyla gitti, böylece ekonomiye 20 milyar dolarlık katkı sağladı”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sık sık yurtdışında Türk işadamlarının önünü açmasıyla ve onların sorunlarını çözmesiyle gündeme geliyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ekonomi danışmanı Ahmet Ertürk, Gül’ün üç yıllık görev süresince onlarca ülkeye seyahatte bulunduğunu bunların yaklaşık 70’ine işadamlarıyla birlikte gittiğini söyledi.

Ertürk, “Bu seyahatler Cumhurbaşkanı’nın 200 güne yakın mesaisine denk geliyor. Buralarda yapılan temaslar Türk ekonomisine 20 milyar dolara yakın katkı sağladı” dedi. Ertürk bu katkının ihracat, Türk işadamlarının yatırımları ya da bu ülkelerdeki şirketlerin Türkiye’ye yatırıma ikna edilmesiyle oluştuğunu anlattı. TMSF Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanı’nın Ekonomi Başdanışmanı olan Ertürk, Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği toplantıda soruları yanıtladı.

‘Gül, keyifli patron’

Ertürk cumhurbaşkanının şu andaki görevi kendisine nasıl teklif etiğini şöyle anlattı:

“TMSF’de görev süremin bitmesine yakın Cumhurbaşkanı bana bu görevi teklif etti. Ben de hem bir süre daha devlette görev yapmak istiyordum hem de artık operasyonel görevden çekilmek istiyordum. Çünkü kamuda operasyonel görev yapmak çok yorucu ve yıpratıcı. Cumhurbaşkanı’nın teklifi hem tercihlerimle uyuştu hem de benim için büyük bir onur oldu. Cumhurbaşkanı Gül bir patron olarak da son derece keyifli ve sağlam ilişki düzeyi olan bir insan.”

Cumhurbaşkanı ile iş dünyası arasında bir köprü görevi üstlendiğini vurgulayan Ertürk, Gül’ün DEİK, TUSKON ya da TİM’le birlikte düzenlenen gezilerine katılacak işadamlarının belirlenmesinde rol oynadığını anlatırken, “Gidilecek yerlerde iş yapmayı isteyen ya da hali hazırda iş yapan işadamlarına öncelik veriyoruz” dedi.

Bir numaralarla görüşüyor

Cumhurbaşkanı’nın özellikle batı ülkelerindeki ziyaretlerinde büyük şirketlerin bir numaralı isimleriyle toplatılar yaptığını anlatan Ertürk, bu şirketleri yatırıma devat ettiğini kaydetti. Bu tarz bir ziyaretin en son New York’a yapıldığını hatırlatan Ertürk sırada Londra ve İsviçre’nin bulunduğunu söyledi.

Ertürk, Orta Asya’da da Türkmenistan ve Kazakistan’a ziyaret planlandığını kaydetti.

TMSF Başkanı’yken iş dünyasıyla kamu alacağını toplama önceliğiyle ilişki kurduğunun, şimdiyse onlara yeni fırsatlar yaratan bir görev üstlendiğinin hatırlatılması üzerine Ertürk, “Birinde sorunlar yumağını çözmeye çalışıyorsunuz. Diğerinde ise işadamının yatırımına vesile oluyorsunuz. Bu daha keyif verici” dedi.

Ahmet Ertürk, Cumhurbaşkanı Gül’ün ekonominin genel seyri ve krizden çıkış sürecinde atılan adımları olumlu bulduğunu, ekonominin içinden gelen bir isim olarak da mali disipline son derece önem verdiğini sözlerine ekledi.

milliyet



Bu haber 1,084 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,598 µs